Preguntes barcelonistes després de l'assemblea


  • Comparteix:

Josep Gimeno

Josep Gimeno

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 27/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sóc un dels 150.000 socis que no ha pogut participar a l'assemblea de compromissaris del Futbol Club de Barcelona d'aquest dissabte. Això sí, queden algunes preguntes sobre diversos aspectes de l'entitat que deixo per escrit amb el desig que respostes de l'actual directiva facin més transparent la gestió del club.

ESCOLTA-HO

Patrocini amb el govern del Qatar

Per què la directiva insisteix a intentar fer oblidar que l'acord signat és amb un govern dictatorial, el del Qatar, que no respecta els valors de l'entitat?

És cert que l'equip de Sandro Rosell ja havia tancat un acord sobre el patrocini de la samarreta abans de les eleccions? Si és així, per què no ho va fer públic durant la campanya electoral?

S'ha desvinculat el president Rosell dels seus negocis en aquest país?

Per què els socis i els compromissaris no han tingut accés al text de l'acord amb el govern del Qatar?

Quines altres ofertes va rebre el club per posar publicitat a la samarreta? Per què no es va tirar endavant un procés obert a l'estil d'un concurs públic? Si no podia ser així per la confidencialitat de les negociacions, per què no s'han explicat les altres ofertes que hauria pogut rebre el club perquè el soci les valorés ni que fos ‘a posteriori’?

Per què no es va explicar que l'acord amb el Qatar inclou pel mateix preu la immensa part de la publicitat estàtica de l'estadi i de la sala de premsa, i la celebració d'un partit amistós? Per què no es va donar aquesta informació als socis?

Per què el Manchester United obté més recursos en aquest camp econòmic? Per què el millor equip del món no és el que aconsegueix més diners? Qui n'és el responsable?

Per què una decisió d'aquesta transcendència no s'ha portat a un referèndum obert a tots els socis? Per què no s'ha respectat la promesa de consultar tots els socis qüestions d'aquesta importància, tal com es recull a la pàgina 4 del seu programa electoral?

És conscient la directiva dels dubtes de la transparència i la netedat en el procés de l'elecció del Qatar com a seu del Mundial del 2022? Ha calibrat l'impacte negatiu que podria tenir això en la imatge de la nostra entitat si es confirmen aquestes sospites?


Grada d'Animació

Per què la directiva ha portat a l'assemblea aquest punt que recollia en el seu programa electoral? No era suficient el vistiplau del socis a les urnes en les eleccions presidencials?

Per què el club va facilitar als Mossos d'Esquadra una primera llista de possibles integrants de la grada on un 10% tenia antecedents penals greus? Qui va fer aquesta llista? Per què hi apareixien aquests noms?

Per què en un principi el club volia permetre a gent que no és sòcia l'entrada a aquesta grada i oferir-los unes condicions econòmiques privilegiades?


Altres qüestions

Què ha fet i què farà el club per evitar la revenda d'entrades per a les finals? Ha venut el president Rosell la participació del 5% a l'empresa de revenda d'entrades Viagogo que tenia abans de les eleccions?

Després de retirar la presidència d'honor del club a Johan Cruyff, per què no han fet el mateix amb l'honorífica del futbol base que ostenta Josep Mussons?

Mantindrà el club el nom de Josep Lluís Núñez al museu de l'entitat, tot i la condemna judicial a l'expresident?

Quan tindrem partits a l'estadi a les cinc de la tarda, tal com va prometre Rosell en campanya electoral? O és inviable complir aquest compromís a causa dels contractes televisius? Si és així, per què no es va explicar aquesta situació a la massa social durant les eleccions i es va fer aquesta promesa?


I una autocrítica al gremi periodístic

Per què no hi ha manera que els mitjans de comunicació en general i la premsa esportiva en concret posin una mica de llum sobre aquestes qüestions?

JOSEP GIMENO és periodista i cap de continguts de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.