Aquesta puta merda que ens envolta


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 12/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Traspassàvem els anys 70 en una mena de malenconia per la igualtat que estava a punt d'arribar.

Els joves de llavors corrien davant els grisos a l'espera de les urnes democràtiques. Els diaris, aquell any després d'unes primeres eleccions generals de transicions, van dir la segona vegada que 'Governarà Felipe', un jove sevillà carismàtic i amb un discurs inusual en els polítics dels anys 80. Amb ell, el país va arribar a ser l'Espanya del 'pelotazo', l'Espanya que deia el segon de bord, Antonio Guerra, que qui no es feia ric es perquè no ho volia. Amb un govern d'irrealitats per als uns i d'aires de fraternitat per als altres, l'Espanya 'cani' de toros y futbol de diumenges, l'Espanya d'una sola televisió/caixa tonta que miràvem esbalaïts, l'Espanya de diferents comunitats autònomes discriminades en la pròpia constitució, l'Espanya del 'boom' immobiliari que va topar amb el cel de la frontera on acaba tot. Van viatjar a la lluna dels nostres somnis i van baixar sense paracaigudes.

I el manobre es va fer constructor, l'electricista va obrir un negoci propi i els bancs - ai, els bancs!, que com una puta que t'agafa dels collons i ja no et deixa fins que li prometis amor etern - van inventar el 'compri vostè el que vulgui' i donaven facilitats per fer hipoteques que mai es pagarien. Els plats trencats i crits d'esperances s'enfonsaven en una Europa de fàstic a la qual ja podíem viatjar sense el passaport, com si fóssim europeus de primera. Però encara el país viatjava en un vagó de tren de segona classe, de pitjades i vòmits de borratxos de matinades, un país que agonitza en la gonorrea dels més poderosos, en la sífilis de mort i destrucció del sistema social.

I el que no pensàvem va arribar: uns matins plens de ferides, de clavegueres embossades, de plats trencats per la pròpia merda i corrupció del sistema, per la pròpia avarícia dels que fins a les hores eren als masovers de la finca particular espanyola, una casa de 'fulanas', un prostíbul infectat d'esquerres i dretes... Van dir que tornéssim els diners, però els diners ja no existien, eren menjats a la cova dels horrors, a les promeses d'un demà millor.

És un home corpulent, amb pinta de aixecador de pedres, amb ulls ple de tristesa, entra a la cafeteria del Pla del Vinyet, davant dels cinemes on estic prenent un tallat. Em demana algunes monedes per menjar, a canvi ven uns pots aromàtics. Un treballador com qualsevol altre dels milions i milions d'aturats actuals. I em cau l'ànima quan contemplo a quin punt hem arribat, a convertir el present en misèria, a no tenir futur, a no viure ni tan sols els moments... Perquè la felicitat ha deixat d'existir, està morta i enterrada en el cementiri dels oblidats i ha deixat d'estar a les nostres vides com un alè contra els impossibles, contra els infortunis del destí que ens marquen alguns.

Sempre he cregut que els més oblidats de la nostra societat són un ferment més valuós per a les rebel·lions que les idees més avançades dels polítics, com una mena de fletxa contra les encorbatades i eminents classes aposentades, en les inamovibles butaques burocràtiques del sistema.

Em sento més revolucionari que mai quan sento les commiseracions dialèctiques dels que emmascarats de demòcrates busquen el seu zenit particular. I em nego a no parlar dels que realment pateixen totes les injustícies i ferides del sistema.

PEPE GARCÍA és membre de Comissions Obreres (CCOO)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.