És PER subsidiar-se


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 17/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant la inauguració d'una nova residència de gent gran a Andalusia, la consellera socialista de polítiques socials es vantava en el seu discurs de que 'mientras en Cataluña cierran residencias, nosotros abrimos de nuevas y con suite y todo'.

ESCOLTA-HO

No és d'estranyar que fins i tot una persona moderada com en Duran i Lleida posés el crit al cel i en conseqüència denunciés públicament els abusos i el frau que des de fa anys es fa Andalusia amb el PER, 'el Plan d'Empleo Rural' i que contribueixen a l'espoli fiscal que patim els catalans. Jo mateix ho vaig denunciar en una columna a cugat.cat ara fa un mes (http://www.cugat.cat/noticies/opinio/66317.htm).

Les subvencions són puntualment necessàries però utilitzades amb desmesura esdevenen 'pa per a avui, gana per a demà'; un país fiscalment subvencionat de forma permanent, és un país sense futur. És com aquell pare que de tant que s'estima el seu fill li satisfà tots els desitjos a canvi de cap esforç. Aquell fill és un adult condemnat. És un fill que no aprendrà el valor de l'esforç i no tindrà cap necessitat d'espavilar-se. Denunciar el PER, com ho ha fet en Duran i Lleida, no és insultar als andalusos, és tot el contrari, és fer-los-hi un favor a mig llarg termini. En Duran ha dit el que hauria de dir un polític andalús que fos seriós i responsable. El PER, que podria tenir el seu sentit durant els anys vuitanta, és avui un cadenat feixuc que sotmet a molts andalusos a l'ostracisme econòmic i que no els ajuda a progressar. Que avui, amb la que està caient, el partit Popular i el partit Socialista es posin d'acord per defensar aquest sistema clientelar d'ajudes fraudulentes, és 'PER subsidiar-se'.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

això del PER és PER llogar-hi cadires ... o directament per cagar-s'hi ...

Dani Grobelar. Enviat el 17/oct/11


A los andaluces ya os definio muy bien El presidente Pujol, ¿Que se puede esperar de una gente como nosotros? El problema que tienen ustedes es que nuestra sangre se ha cruzado con la de ustedes, y claro nosotros somos semitas y ustedes indogermanicos , de esa, y de otras mezcolanzas sale la Cataluña actual. “(...): l'home andalús no és un fet coherent, és un home anàrquic. Es un home detruït.” [Pag. 65]L'altre tipus d'inmigrant és, generalment, un home poc fet. És un home que fa centenars d'anys que passa gana i que viu en un estat d'ignorància i de misèria cultural, mental i espiritual. Es un home desarrelat, incapaç de tenir un sentit una mica ampli de comunitat. Sovint dóna proves d'una escel.lent fusta humana, i tot ell és una esperança, però, d'entrada, constitueix la mostra de menys valor social i espiritual d'Espanya.” [Pags. 67 y 68] Del libro “LA MIGRACIÓ, PROBLEMA I ESPERANÇA DE CATALUNYA” de Jordi Pujol i Soley, fundador de Convergencia Democrática de Cataluña, que fue, por los votos de ciudadanos libres que, libremente le votaron, President de la Generalitat de Catalunya durante más de veinte años.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 17/oct/11


Segunda parte. Cuando se hizo el reparto, a Andalucia le toco la agricultura, el algodon andaluz se tejio en los telares catalanes, eso nos condeno a la inmigracion. Los andaluces y otros inmigrantes vivieron en esas colonias textiles en regimen de casi esclavitud. Si la riqueza de NUESTRA TIERRA, SE HUBIESE QUEDADO EN ELLA, Y LOS TELARES SE HUBIESEN INSTALADO EN ANDALUCIA OTRO GALLO CANTARIA. Los andaluces le hemos dado y le damos a cataluña lo mejor, nuestros hijos, BASTA YA, CUANDO SE METE LA PATA SE SACA RAPIDO, PERO NO, SEGUN QUIEN, SIGUE METIENDO EL DEDO EN LA LLAGA Y ESO DUELE MUCHO. El politico tiene que tener temple y saber estar.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 17/oct/11


Tercera parte. Hagase usted un favor a si mismo y piense antes de hablar. Ocupense de la corrupcion en Cataluña, caso Palau, caso Pretoria, etc, den las explicaciones que corresponda,y que el dinero que salio de las arcas de la Generalitat vuelva a ellas. asi podran dejar de hacer recortes sanitarios. Mira por donde yo fui una de aquellas personas que figuraba, que habia hecho cursos de formacion ocupacional , y sabe que,¡ no habia hecho ninguno!, ¿Donde fue el dinero de los parados?. A buen entendedor pocas palabras.....

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 17/oct/11


http://jaumemassanes.blogspot.com/2011/10/andalusia-i-extremadura-molta-gent-no.html

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 17/oct/11


Sr. Puigneró: No sabe cuanto me estremece, me enaltece, me enternece, verles en este día dedicar con gallardía toda su sabiduría a salvar Andalucía. Con la misma ternura, me aplico con premura a ver si les doy la cuña para enderezar Cataluña. Con la misma gratuidad me propongo calibrar, si tal vez se podría ahorrar cerrando las embajadas ¿verdad?, quizás se podría arreglar el problema de la sanidad. En otras cosas, decoro, menos coches oficiales, menos subvención a...ncestral para Ómnium cultural, del Palau que ya canta, de Pretoria y otras hierbas, hay que recuperar el oro. Puede que así, sin añoranza, salven ustedes la enseñanza. Lástima es, empero, que no quisieran comprender lo que sabe el mundo entero, que la prosperidad del labriego se amasa con el riego. Pero el Ebro se encogíó, que no era nylón. Por lo demás van a acertar, resulta gran descaro que tomemos en el bar vino fino jerezano, ¡ya no queremos Montilla!, que deja muy mal sabor si se sueña una tortilla. Moraleja: como soy un ciudadano de a pie mis consejos por buenos que sean a medi- largo plazo no serán escuchados ni tenidos en cuenta, máxime cuando no hablo desde la altura de quién se expresa en catalán, “única lengua que se hablaba en el mundo antes de la confusión de la torre de Babel” (publicado en La Veu de Cataluña el 27-1-1900).

Francisco Tortosa Martínez. Enviat el 17/oct/11


Sr Masanes, que tal si hablamos porque intereses, se regala Seat a los alemanes, Delfi se deslocaliza de Cadiz y se lo traen a Sant cugat, y que decir de Gillette. Cuelgue su panfleto, seguro que a usted diga lo que diga cugatcat, no le censura nada, faltaba mas.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 17/oct/11


Don Dani Grogelar, dice usted que eso del per es para alquilar sillas...o directamente para cagarse.... traduzco bien, que conste que solo traduzco. Este medio tan cuidadoso con las formas, debe tener en cuenta que una, solo traduce, si soy yo la que digo "que hay para cagarse no lo cuelgan seguro, pero es que hay clases.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 17/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.