Ni punyetera idea


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 20/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ple municipal. En el debat d'una de les mocions sobre pacte fiscal, ara no recordo si la de CiU o la del PSC, el portaveu a la moció per part del PP va etzibar al portaveu socialista que 'el PP no es centralista'. Doncs sort que no és centralista, a part de no tenir sensibilitat autonomista (el seu vot d'oposició a la 'España de las Autonomías' o la campanya contra l'Estatut a Espanya) tampoc no té gaire sensibilitat social ('menos impuestos, más seguridad' i sanitat, educació i polítiques socials). És evident que, a vegades, parlem perquè tenim boca.

ESCOLTA-HO

A Euskadi s'ha obert un procés esperançador per tal d'arribar a una pau dialogada al conflicte basc. Serà un procés llarg, feixuc i molt difícil. És un conflicte enquistat a la societat. Però és un primer pas, i l'esquerra abertzale ha demanat formalment que ETA deixi la lluita armada. A la Conferència de Pau de Donostia organitzada per Lokarri han assistit personalitats internacionals com Kofi Annan i Gerry Adams, partits polítics i la societat basca en general. Ara, hi faltaven uns: el Partit Popular. El senyor González Pons, número 1 per la circumscripció de València per aquest partit, va afirmar amb micròfons i càmeres davant que aquest conjunt de personalitats internacionals 'no tenien ni punyetera idea'. Una altra mostra de sensibilitat. Cap ganes de solucionar el conflicte i una altra mostra més de centralitat i moderació política necessària en un moment com aquest.

Indignats al carrer. Una altra vegada el moviment dels 'indignats' va tornar a sortir al carrer per demanar una societat més justa i solidària. Ens demanen canvis. Hem d'escoltar les seves demandes i intentar posar-les en marxa. És un clam, és un moviment heterogeni amb varietat d'ideologies i de diferents maneres d'entendre el món. Però hi ha un punt en comú: Volen que la política estigui per sobre dels mercats. Coincideixo. El Sr. Ansar, com li deia el seu amic G. W. Bush, va titllar el moviment d''extrema esquerra marginal antisistema'. Curiós. Més sensibilitat.

En resum i per acabar amb aquest article, que deus pensar que no té ni cap ni peus, el Partit Popular no ha entès res. I si algú no té punyetera idea són ells i el dia 21 de novembre vindran els 'mares meves'...

JOAN CALDERON és portaveu municipal i president d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.