Als que no s'alegren que ETA deixi les armes


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 24/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

He pogut comprovar que els únics que no s'han alegrat que ETA deixi les armes han estat algunes associacions de víctimes del terrorisme, dirigents del Partit Popular (i algun del PSOE), així com el sector més radical de l'esquerra abertzale. Diuen que els extrems es toquen i, en aquest cas, fins i tot, podríem arribar a dir que es necessitaven mútuament per continuar retroalimentant unes posicions fins ara enrocades durant molts anys però cada cop més minoritàries i en perjudici de la voluntat de la gran majoria de ciutadans.

Una voluntat que no era altra que ETA deixés de matar. A partir d'aquí, alguns creuran que ja no cal fer res més, altres creiem que ara cal gestionar adequadament el perdó a les víctimes, la política penitenciària i abordar el conflicte polític de forma democràtica. Alegrem-nos per tant pel fet que l'objectiu principal i denominador comú de la majoria de ciutadans demòcrates s'ha assolit. Que la banda armada ETA, després de 50 anys, decideixi abandonar les armes és una gran notícia per la democràcia i és una mala notícia per alguns polítics espanyols (sobretot del PP) que se'ls hi han acabat les excuses per negar que els pobles puguin decidir democràticament el seu futur. Als que no s'alegren que una banda terrorista deixi les armes, els he de dir que poc s'estimen i poc creuen en la democràcia.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Articles com el seu fan pensar que la política està molt lluny de la realitat. prou de campanyes electorals. vostè sap que CIU també va votar la lamentable llei de partits.

Josep Andreu Mas. Enviat el 24/oct/11


jo diria que que ciu es va abstenir a la llei de partits, cosa que tampoc diu massa a favor seu, en tot cas la llei de partits la va impulsar en ZP (quan era cap de l'oposició) amb el suport del PP (d'Aznar) ...

Dani Grobelar. Enviat el 24/oct/11


Cal el perdó per les dues bandes. Ningú recorda ara les tortures en una tristament recordat caserna de la guàrdia civil, els enterrats vius amb calç, les tècniques utilitzades en els interrogatoris a presumptes i als seus familiars, el GAL, etc. Perdó si, però pels dos costats. Pau i dret a decidir de la nació basca.

Joan Serrallonga. Enviat el 24/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.