165 minuts


  • Comparteix:

Josep Gimeno

Josep Gimeno

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 25/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dues hores i tres quarts, és a dir, més llarg que un partit de futbol o que una pel·lícula. Aquesta va ser la durada del debat de les mocions presentades en el darrer ple municipal.

ESCOLTA-HO

No entro a valorar la conveniència dels textos que es porten a votació ni si només s'haurien de presentar propostes relacionades estrictament amb el municipi. Tampoc no dubto de la bona fe de tots els regidors del ple quan duen una moció al ple. Però sí que veig que tant de debat acaba generant l'efecte contrari al desitjat: massa mocions i massa estona de torns de paraula allunya la majoria de la població de l'arena política, on troba discussions llargues i feixugues. En plena anàlisi sobre el distanciament entre la ciutadania i la política, els càrrecs electes haurien de replantejar-se si voler marcar perfil a cop de moció no va en detriment del seguiment i l'interès que esperen despertar.

Per si no fos poc, el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) no acaba de quallar. No sé si per desconeixement o per falta d'adaptació, el debat de les mocions a les quals s'introdueixen esmenes es converteix en un sarau. Segur que els portaveus ja han buscat un racó a la seva agenda per quedar i trobar la fórmula per posar-hi ordre, per molt que els redactors del reglament hi dediquessin vuit anys en el seu moment. De la racionalització en el debat de mocions i d'una simplificació en el ROM, en depèn, en part, mantenir l'interès de la població en la política. Si no, la política, també la municipal, corre el risc de només interessar als militants i als periodistes que n'han d'informar.

JOSEP GIMENO és periodista i cap de continguts de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.