Uns van cometre l'homicidi i ara ens carreguen el mort!


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 8/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Li hauria de caure la cara de vergonya a la senyora Chacón o a qualsevol membre del tripartit quan acusen el govern de CiU de fer retallades a la Sanitat Pública. I fixeu-vos que no m'amago darrera de cap eufemisme com ara 'ajustament'. La gent ha de saber sense embuts que alguns ens han deixat a la Sra. Sanitat Pública dessagnant-se a la sala d'operacions i ara ens acusen de voler operar!

ESCOLTA-HO

Fa temps que la societat catalana hauria d'haver començat a abordar el debat sobre el finançament de la sanitat, ja que des de fa molts anys el pressupost en matèria de salut és el principal capítol pressupostari de la Generalitat (l'any 2010, el pressupost del Departament de Salut era el 26'8% del total). Així mateix any rere any la desviació entre la despesa real i la pressupostada augmentava, fent augmentar també el dèficit dels comptes del nostre Govern. La situació durant molts anys no s'ha volgut afrontar, tot i haver disposat de la opinió d'experts en la matèria com ha estat l'informe Vilardell de l'any 2003, i la posterior revisió de l'any 2010.

Així, doncs, el nou Govern de Convergència i Unió s'ha trobat en una situació de dèficit financer, que no ha volgut amagar en cap moment; amb un govern del PSOE (on és el PSC), responsable de la rebaixa dels sous dels metges, infermeria i del conjunt d'empleats del sistema sanitari; a més d'exigir una baixada desproporcionada de la despesa de la Generalitat. A tot això l'actual oposició, els anteriors membres del tripartit, són incapaços d'acceptar la seva responsabilitat en la situació d'insostenibilitat del sistema sanitari català, i el que és encara pitjor sense voler participar en el debat sobre el sistema sanitari que els catalans ens volem dotar de cara al futur ,i que hauria d'ésser fruit d'una reflexió col·lectiva que anés més enllà del debat partidista.

A Sant Cugat, la gestió de la crisi que patim va comportar el tancament del CAP de Valldoreix durant el mes d'agost, fet que va ser assumit amb responsabilitat per la ciutadania, amb una reducció del 29% dels actes assistencials durant aquest periode. Passat el mes d'agost, s’ha recuperat la normalitat, i ara esperem que a principis de l'any que ve s'inauguri el nou CAP del Turó de Can Mates, que conjuntament amb el del carrer La Mina i el de Valldoreix, serà el tercer de Sant Cugat, i ha de contribuir a millorar l'assistència sanitària al municipi, contribuint a alleujar la càrrega assistencial dels altres dos CAP. La necessitat d'obrir el tercer CAP es conseqüència de l'augment de població de Sant Cugat, i és doncs una mesura esperada.

Hi ha, també, altres actors afectats per la situació de la Sanitat i que afecten també Sant Cugat, i concretament a una de les seves indústries capdavanteres: la farmacèutica. Les conseqüències del Reial Decret Llei del govern Espanyol del mes d'agost passat, ha constituït un revés molt important per a moltes de les empreses farmacèutiques del nostre municipi, i les està obligant a reduir les seves plantilles per a garantir la seva sostenibilitat a mitjà termini. El sector capdavanter en innovació, i englobat en el clúster farmacèutic de Sant Cugat - Cerdanyola es un dels primers generadors d'ocupació al nostre municipi i del país, i cal que ho continuï essent en el futur.

De cara a les eleccions del 20-N des de Convergència i Unió volem reiterar el nostre compromís amb tots els actors del sistema sanitari català, des dels usuaris, fins els metges, farmacèutics, infermeria, gestors i indústria; amb el manteniment de l'Estat del Benestar i amb l'ús eficient del recursos disponibles que facin possible precisament la sostenibilitat del propi sistema, i amb una voluntat de diàleg amb tots els col·lectius que vulguin contribuir de bona voluntat als objectius anteriors. És per aquest motiu que dijous que ve a les 20h a la Casa de Cultura hem convidat el vice-president del col-legi Català de Metges, Jaume Padrós, perquè ens vingui a explicar la seva visió de com ha de ser el model sanitari de futur de Catalunya.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.