Uns mitjans més necessaris que mai


  • Comparteix:

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 12/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un debat, totes les notícies de campanya, un cicle d'entrevistes i un programa especial de cobertura del dia de les eleccions espanyoles amb difusió a la ràdio, al diari electrònic i a la telivisó 'online'. Aquesta és la proposta feta per Cugat.cat per apropar els comicis espanyols a la ciutadania. Cobertura electoral rere cobertura electoral, el grup de comunicació local renova així el compromís de servei públic amb la societat santcugatenca, una funció essencial en qualsevol societat democràtica.

Malgrat una llei electoral que atenalla els mitjans públics en campanya, els periodistes mantenen l'esforç d'oferir el màxim i el millor volum d'informació. No és qüestio que els periodistes ens pengem medalles perquè, al cap i a la fi, aquesta és la nostra funció. Sí que cal tenir en compte, però, que el rol dels mitjans públics és indispensable. I més indispensable és en àmbits com els municipals, on els mitjans generalistes passen de puntetes, incapaços de digerir tant volum informatiu i donar espai a ciutats com Sant Cugat. Potser algú pensarà que no té cap sentit aquesta idea ni el rol dels grups de comunicació municipals en unes eleccions en uns comicis generals, però comet un error en no voler veure la vessant local de les eleccions. Els municipis, indenpendentment del seu color polític, veuran com en els propers anys s'aborden temes que els afecten directament com, per exemple, una reforma de les finances locals. També veurem com afecta una eventual arribada del corredor mediterrani a Sant Cugat, quin és el volum d'inversió que arriba des de Madrid i com influiran unes eventuals reformes als sistemes sanitari i educatiu als nostres CAP i escoles. Qui informa d'aquestes qüestions si no ho fan els mitjans locals? Les eleccions, sigui quin sigui el seu àmbit, són l'enèsima demostració de la necessitat d'uns mitjans públics al servei de la ciutadania.

JOSEP GIMENO és cap de continguts de Cugat.cat





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.