Martxelo Otamendi


  • Comparteix:

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 22/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan diumenge vaig veure els resultats electorals a Euskadi, vaig pensar en el director del diari 'Berria', Martxelo Otamendi. Aquesta capçalera, l'única completament en basc, i la resta de mitjans van informar, per primera vegada, d'unes eleccions a aquell país sense la xacra del terrorisme.

ESCOLTA-HO

Aquest fet per si sol és una magnífica notícia, perquè la llibertat d'expressió no gaudia d'una situació de normalitat a Euskadi a causa d'ETA i d'algunes accions judicials i policials. Otamendi també en va ser víctima i, a Sant Cugat, un grup de periodistes vam donar suport a 'Egunkaria', la capçalera que ell mateix dirigia i que l'Audiència Nacional espanyola va clausurar sense pietat ni raons per fer-ho. Per acabar-ho d'adobar, Otamendi va patir l'antidemocràtica Llei Antiterrorista, amb cinc dies d'aïllament i tortures, per aquella falsa vinculació a ETA a través de la capçalera 'Egunkaria'. Aquell diari va haver de tancar i, després de molt d'esforç, va prendre-li el relleu 'Berria'. Ara, afortunadament, tot això ha quedat enrere i Otamendi, amb la resta del sector periodístic, va poder treballar amb tranqui·litat durant la jornada electoral.

Això sí, vistes les reaccions de diumenge, no sé si alguns àmbits comunicatius i partidistes saben apreciar el nou escenari democràtic. Temo que, des de sectors mediàtics i polítics de Madrid, es vulgui aprofitar la victòria d'Amaiur per estendre, infundadament, la idea que és ara ETA qui mana al País Basc. De fet, algú pot veure en la possibilitat de reobrir el conflicte a Euskadi una estratègia magnífica per deixar en un segon pla les retallades que, més o menys necessàries, s'executaran tard o d'hora.

Esperem que aquells que deien que 'en absència d'armes, es pot parlar de tot' recordin les seves paraules. I, sobretot, que les respectin més que mai. Ara, afortunadament, tothom vota en llibertat a Euskadi. No posem en perill aquesta situació i deixem que parlin les urnes. Ha costat massa arribar fins aquí com per engegar-ho a rodar per interessos partidistes. O és que algú s'atrevirà a boicotejar el procés de pau pel seu propi bé?

JOSEP GIMENO és cap de continguts de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.