Ser 'smart' avui vol dir estalviar!


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 28/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimecres passat vam inaugurar el primer carrer intel·ligent de Catalunya. Ser intel·ligents avui vol dir, sobretot, ser estalviadors, perquè les finances de moltes persones i també les dels ajuntaments no estan per llençar coets.

És per això que hem engegat aquest projecte pilot ('smartStreet'), perquè volem estalviar en la factura de la llum, la de l'aigua, la de recollida d'escombraries, etc. com ho està fent qualsevol ciutadà a casa seva. I per fer-ho hem de mesurar, per poder després avaluar i així poder millorar els serveis que prestem.

Però, és més, la tecnologia que s'ha desplegat en aquest carrer intel·ligent no li ha costat ni un duro a l'ajuntament. Ha estat cedida gratuïtament per les empreses que han col·laborat en el projecte. Quin gran exemple de cooperació publicoprivada on tothom hi guanya! Hi guanya l'Ajuntament i els ciutadans perquè podrem estalviar calers i fer més eficients alguns serveis municipals i millorar el mediambient. I també hi guanyen les empreses (per cert totes elles catalanes) ja que els posem un espai real on posar a prova la seva tecnologia innovadora que després podran exportar a la resta del món. Quina millor manera de contribuir a generar nous llocs de treball basats en el talent i la innovació !

En definitiva, no estem davant d'una 'pijada tecnològica'. Aquesta és una aposta en tota regla per ajudar a sortir de la crisi.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

En primer lloc vull dejar clar que estic a favor dels avenços tecnològics, que no en quedi cap dubte. També estic segur que aquesta primera implantació no ens costarà cap euro. El problema és "el després" en un moment d'aguda crisi i quan cal donar els recursos a altres prioritats. Amb que diners ho farem?. Tenir idees i innovar és bo però després hem de saber portar-les a la pràctica i l'experiència ens indica que no sempre s'ha fet de forma eficient. Les càmeres de seguretat encara no funcionen, disposen a l'ordinador de milions de dades sobre el funcionament de les línies dels autobusos i la seva anàlisi (si la fan) no ha servit per solucionar els problemes de les línies de la Floresta. La gestió intel · ligent aplicada en la recollida d'escombraries ja estava inclosa en el nou contracte i després d'un any encara no s'ha aplicat. Sincerament espero que vostè trobi la formula màgica perquè a Sant Cugat funcionin les "pijades tecnològiques" com vostè diu. Jo el felicitaré personalment i reconeixeré que estava equivocat

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 28/nov/11


Doncs jo crec que és una gran iniciativa, la tecnologia ha estat des de temps immemorials la gran artífice de la millora de la qualitat de vida de les persones ! Sinó arriba a ser pel facebook i el twitter haurien estat possibles les primaveres àrabs que han permès fer caure dictadors i que arribi la democràcia en aquests paisos ? pensem-hi

Dani Grobelar. Enviat el 28/nov/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.