Violència domèstica


  • Comparteix:

jordi.carreras

Jordi Carreras


Publicat: el 6/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recentment s'ha celebrat el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que ha portat el Ple del nostre Ajuntament a adherir-se a un manifest subscrit per diverses entitats. Aquest fenomen lamentable, enfront del que els mitjans de comunicació es mostren tan sensibilitzats, és certament una xacra que pateix la nostra societat. Però crec que el problema s'està plantejant malament, i així les solucions no acaben de tenir l'eficàcia desitjable.

ESCOLTA-HO

Aquí només podem fer un breu apunt de l'assumpte. Les causes del problema no són, o no ho són exclusivament, el masclisme i la brutalitat dels agressors. Les causes que porten alguns homes a reaccionar com ho fan són més àmplies i diverses. Centrar-se només en la mentalitat masclista com única causa, condueix molts a oblidar que el fenomen de la violència domèstica és més ampli i més greu, i que afecta no solament la dona, sinó també els membres més febles de les unitats familiars, com són els nens i els ancians.

Segons un recent estudi formulat per l'Institut d'Estudis del Capital Social (INCAS), els casos de maltractament a nens se situen entre 1.000 i 1.200 casos per milió, segons unes fonts, i entre 5.000 i 6.000 casos per milió, segons altres, tenint en compte que només es denuncien el 20% dels casos. Pel que fa al maltractament a ancians, el nombre de casos se situa entre 14.000 i 40.000 casos per milió, segons diversos informes. Els casos de violència contra les dones se situen en canvi en 2.100 casos per milió.

Volem remarcar amb aquest apunt que la violència domèstica, un assot de la nostra societat, té causes i arrels més profundes que les que s'assenyalen habitualment. Si no es fa un diagnòstic adequat, i si no s'assenyalen amb la suficient precisió quines són les causes d'aquest fenomen, difícilment es podrà donar amb les solucions més adequades. Això porta a més a més amb massa freqüència que les mesures que s'adopten, en lloc de solucionar el problema l'agreugen.

JORDI CARRERAS és portaveu del grup municipal Popular a Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.