Quinto, tradició i adaptació


Temes relacionats

La Guitza accepta celebrar el Quinto a la sala del tennis taula del Pav1 (13/des/11)


  • Comparteix:

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 20/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tindrem Quinto. M'agrada veure que el Casal La Guitza torna al peu del canó per oferir-nos la tradició després de resoldre's el serial sobre la ubicació de la iniciativa.

I m'agrada que La Guitza es guanyi les garrofes amb el Quinto, cosa que no vol dir que hi tingui afany de lucre, com s'ha volgut fet entendre erròniament des d'algunes tribunes. De fet, el mecanisme queda clar ja que l'Ajuntament posa el lloc, cosa que cal agrair, i el casal l'organitza i fa quatre duros. Ras i curt: es munta l'activitat, es guanyen diners, es dediquen a l'entitat i es reinverteixen en altres propostes. Un cercle impecable i encara més en plena crisi.

Tampoc no oblidem el caràcter tradicional del Quinto, ben arrelat a bona part de Catalunya i, en especial, al Vallès. Per entendre'ns, no es tracta de cap muntatge organitzat a cop de subvenció caiguda del cel - o de l'administració, millor dit - per inflar els egos de qui l'impulsen. No. Les tradicions no s'inventen, sinó que sorgeixen. I el Quinto ve d'antic, s'aguanta per si sol i va ser un encert recuperar-lo en el seu moment.

En resum, el Quinto és fruit d'un bon treball de base per mantenir la tradició i per fer calaix amb l'objectiu de mantenir més activitats al llarg de l'any sense haver de recórrer a l'administració, és a dir, una tradició perfectament adaptada al context actual. Un exemple, doncs, a seguir per altres entitats sobretot ara que la crisi ofega els comptes municipals més que mai.

Bon Nadal a tothom i ens veiem al Quinto.

JOSEP GIMENO és cap de continguts de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.