Extremadura, ni més ni menys


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 3/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El president d'Extremadura ha dit que no vol ser ni més ni menys que ningú, però i ho ha dit en català perquè l'entenguem. I jo subscric plenament les seves paraules.

Els Països Catalans vàrem ser conquerits pels extremenys que, formant part del regne de Castella, varen participar en la conquesta dels Països Catalans a la Guerra de Successió. Així doncs, nosaltres som molt menys que ells, perquè varen derogar les nostres Lleis i Constitucions, mitjançant el decret de Nova Planta i ens varen imposar la seva llengua i els seus costums per dret de conquesta. A més, cada vegada que ens hem volgut rebel·lar contra aquell acte de conquesta, diversos grups terroristes, comandats pers militars de Primo de Rivera, Franco o Armada, saltant-se fins i tot la legalitat vigent espanyola, ens han tornat al corral.

Així que, molt ben dit senyor President, volem ser com els extremenys, volem estar dins el nostre propi estat amb les nostres lleis, com fan vostès des de la reconquesta. Ara només cal que el seu partit presenti aquesta proposició a las 'Cortes', i tots podrem ser iguals d'una vegada.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.