'When the shit hits the fan!'


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 18/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha una magnífica expressió de l'anglès que descriu a la perfecció el que està passant a Espanya: 'The shit hits the fan'. La merda ha arribat al ventilador, i s'escampa esquitxant a tort i a dret, deixant al descobert totes les vergonyes de la Espanya post-franquista.

Els jutges han començat a llençar tota la corrupció lligada als governs del PP de Balears i València cap el ventilador, esquitxant fins i tot als orgullosos Borbons descendents de Lluís XIV. i de pas al PP Estatal, que ha acollit personatges sinistres com Zaplana, Camps o Matas com exemples a seguir. Servirà això perquè mallorquins i valencians es desfacin de tota aquesta caterva d'impresentables. Ho dubto. La capacitat de resposta de les dues societats està sota mínims. Mai varen aconseguir sortir del forat després de la guerra de successió, i varen esdevenir meres províncies de Castella, amb un domini progressiu i una voluntat d'annexió castellana, que ha aconseguit fer de la catalonofòbia el motor polític essencial. Arribar a negar que el valencià i el català són la mateixa llengua, no és més que el resultat esperpèntic d'aquest procés.

Els gloriosos governs del PP de les Mallorques i el País Valencià s'han sostingut al poder sembrant l'autoodi de mallorquins i valencians contra la seva llengua i el seu passat. Intentant esborrar el seu passat de pertinença a la cultura catalana que va significar el moment de major esplendor amb personatges de talla mundial com Ramon Llull o Ausiàs Marc. Quan un poble renega del seu passat i s'esforça en oblidar els seus orígens, perd la seva dignitat col·lectiva, per esmerçar tots els seus esforços en caure bé al nou amo. Sense dignitat col·lectiva, les persones es refugien en l'individualisme, i la recerca del bé personal per sobre d'un be comú, ja que el comú ja no els representa. Vet ho ací que un poble necessita el seu passat per existir, per sentir-se dipositari d'uns valors. Però la vida és evolució i que cadascú faci el que pugui i el que millor li convingui. Mentrestant, la merda segueix volant per les Espanyes. Campi qui pugui!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.