Sant Cugat: estar a l'altura


  • Comparteix:

jordi.carreras

Jordi Carreras


Publicat: el 17/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat és avui el segon municipi d'Espanya amb un més elevat índex de natalitat, i el primer de Catalunya.

A Sant Cugat del Vallès existeixen un total de 2.114 famílies nombroses, que agrupen 11.036 persones de la nostra població, el que representa aproximadament un 13% de la població total, atenent el nombre d'habitants censats en 2.010 (Idescat). Al 2010 van néixer un total de 996 nens, enfront d'un total de 381 defuncions. A Sant Cugat, en 2010, 73.227 habitants tenen menys de 64 anys, i solament 8.518 tenen edats compreses entre els 65 i els 85 anys o més.

D'aquestes xifres es desprèn, sense que sigui necessari una anàlisis més detallada, que Sant Cugat és una ciutat de famílies, i una ciutat de joves. Aquesta és la gran riquesa del nostre municipi, que contrasta, malauradament, amb les xifres de la resta de Catalunya, de la resta d'Espanya i de la major part d'Europa.

Per això el nostre Ajuntament té l'obligació de desenvolupar polítiques que donin suport i fomentin aquesta tendència que marquen el conjunt dels ciutadans. L'Ajuntament ha de protegir i donar suport a les famílies, en particular a les famílies nombroses, que comprenen no solament les que tenen més de tres fills, sinó les monoparentals i les que tenen discapacitats, assimilades per la legislació a les primeres. Ha de donar suport i protegir les famílies que comencen, a les parelles joves que desitgen construir una llar, creant dintre del possible, les condicions necessàries perquè puguin tirar endavant i tenir els fills que desitgin.

Hem de vetllar per que Sant Cugat continuï sent una ciutat de famílies, de joves i de nens.

JORDI CARRERAS és portaveu del grup municipal popular a Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.