Polítics, recordeu que ho paguem tot nosaltres


  • Comparteix:

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 31/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les seccions de cartes al director sempre amaguen petites perles. Escrits ben fets, sintètics, amb l'experiència de la gent que trepitja carrer i molt recomanables per a polítics sovint tancats massa temps a un despatx.

ESCOLTA-HO

Una de les que més m'ha agradat recentment ha estat la de Gerard Agustín al diari 'Ara'. Aquest lector explicava que li molesta molt sentir alguns consellers dir, per exemple, que 'el ciutadà només paga el 40% del servei de Rodalies' o 'la gent s'ha d'acostumar a pagar pel que costa un servei'. Agustín recordava als polítics de torn que els diners de l'Estat espanyol, la Generalitat, ajuntaments i altres administracions surten de les butxaques de la ciutadania. Per tant, l'única distinció possible és entre els diners que paguem per avançat - amb l'IBI o l'IRPF - i els que paguem directament quan usem un servei. Ja veuen: una petita classe de 10 línies diari d'un lector dirigida als responsables de gestionar els nostres - i només els nostres - diners.

Espero que els polítics locals llegeixin les cartes al director de quantes més capçaleres millor. Així, quan equip de govern i oposició parlin, per exemple, de les escoles bressol, seria d'agrair que evitessin frases com 'cal que els ciutadans paguin més diners per aquest servei i així reduir les diferències entre el que aporten les famílies i l'ajuntament' o altres coses similars. És una qüestió estètica, de precisió tècnica i, més que res, de justícia envers la ciutadania, perquè, al cap i a la fi, ho paguem tot nosaltres.

JOSEP GIMENO és cap de continguts de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.