L'aeroport de l'avi


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 6/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara fa més o menys un mes, el programa 30 minuts de TV3 va emetre un clarificador reportatge sobre els centenars de milions d'euros malbaratats en aeroports sense avions que han fet el govern i administracions espanyoles (tant del PP com del PSOE) els darrers anys.

Particularment esperpèntic va ser el capítol de la inauguració de l'aeroport de Castelló, un aeroport que s'inaugura sense permisos oficials per volar, i evidentment sense avions, i que passarà a la història com 'l'aeroport de l'avi', frase pronunciada pel Sr. Carlos Fabra, president del PP de la Diputació de Castelló i amfitrió de l'acte, que en un moment de la inauguració es va adreçar als seus néts i els va preguntar: '¿Os gusta el aeropuerto del abuelo?'.

Faig aquesta introducció perquè trobo al·lucinant que aquests darrers dies des d'Espanya ens vinguin a donar lliçons pel tema Spanair titllant-lo de 'fracàs del deliri aeronàutic nacionalista català'. No podem permetre que aquells que han malbaratat centenars de vegades més en infraestructures inútils de tot tipus (recordar també les línies d'AVE sense passatgers o autovies que hi passen quatre cotxes), portats per les seves obsessions ideològiques i no per una lògica econòmica, ara vinguin a passar comptes amb Catalunya. Més i quan la política aeronàutica espanyola ha tingut sempre un objectiu molt clar: beneficiar l'aeroport de Barajas en detriment de l'aeroport del Prat.

És per aquest motiu que des de CiU de Sant Cugat presentarem una moció en el proper ple municipal per denunciar que l'aeroport de Barcelona no pot seguir sent un patrimoni exclusiu d'AENA i demanarem, per tant, que s'ha d'obrir la seva gestió estratègica a una majoria d'actors locals i de proximitat (govern de Catalunya, ajuntaments, cambres de comerç etc) basat en la lliure competència. Volem que aquest aeroport es converteixi en una infraestructura al servei de la internacionalització de les empreses catalanes, en una finestra al món per vendre-hi els nostres productes i en una porta d'entrada d'inversions i turisme, en definitiva una eina que ens ajudi a sortir de la crisi.

JORDI PUIGNERÓ I FERRER és copresident de CiU a Sant Cugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Fa anys que demanem un aeroport que pugui ser útil per l'economia catalana i no ens deixen ... quants anys més haurem d'esperar ?

Dani Grobelar. Enviat el 6/feb/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.