El 'New York Times' i l'eco pertorbador


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 7/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un article del 'New York Times' comenta el judici a Garzón, promogut per un grup feixista, i diu que representa un 'eco pertorbador del franquisme' dins de la democràcia espanyola.

Angelets, creuen que el judici a Garzón és un 'eco pertorbador del franquisme'. Tot Espanya és un eco pertorbador del franquisme, començant per la pròpia Audiència Nacional, hereva directa del Tribunal d'Ordre Públic franquista (el famós TOP) creat per perseguir 'aquellos delitos cometidos en todo el territorio nacional, cuya singularidad era subvertir, en mayor o menor gravedad, los principios básicos del Estado o sembrar la zozobra en la conciencia nacional'.

L'Audiència és una instància judicial inexistent en les democràcies europees, i perpetuada per la flamant democràcia espanyola. El mateix Garzón és un eco pertorbador del franquisme, quan empresonava independentistes, sense judici, pel sol fet de ser-ho i per garantir que estiguessin calladets durant les olimpíades, amb la complicitat de Maragall i Pujol.

Podríem seguir pels papers de Salamanca, pel Valle de los Caídos, per la persecució del català, començant per la escola i no deixant que sigui llengua oficial a Europa. Defensant que català i valencià són llengües diferents. Podem seguir amb les curses de braus com a bé cultural, el Tribunal Constitucional, òrgan especialitzat en la persecució de les minories, o els jutges del futbol, de 86 anys, amb carnet del Madrid. Paro o segueixo?

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.