La cançó d'en Mariano


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 5/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan el nou govern va arribar al poder, el primer que va fer es posar la por en el cor de la gent, dient que vindrien mesures molt dures, retallades socials de tot tipus i augment dels impostos.

Aquest discurs/missatge fet en un principi com un nou mètode de governar per afavorir els grans empresaris, bancs i grups estratègics s'ha tornat en contra del govern. Perquè quan un govern vol provocar la por en la ciutadania, aquesta reacciona i es torna valenta i lluitadora.

I en qualsevol lloc, ja siguin empreses grans o petites, ells, que fins ara se sentien com una mena d'acovardits per les circumstàncies de la crisis, i abaixaven el cap davant l'amo o patronal, ara es tornen a aixecar, en defensa dels seus drets inalienables com a treballadors i ciutadans.

Els missatges de por no crearan llocs de treball ni esborraran la pandèmia de la crisi de les nostres vides, però havent d'agrair-li al nou govern que milions de ciutadans, de treballadors, d'estudiants, gràcies als seus discurs catastrofistes, estem units com fa anys no ho estàvem, als carrers, a les empreses, als col·legis i universitats. Sense oblidar que havent de fer sempre una condemna ferma contra tots els actes vandàlics organitzats pels extremistes i radicals que volen destruir l'Estat de dret.

Els govern neoliberals mai s'han interessat per crear llocs de treballs, ja que això significa que a més llocs els treballadors podran demanar més drets, i no perquè no vulguin treballar, sinó perquè ho volen fer en unes millors condicions laborals, així que a menys llocs de treballs els treballadors no demanaran res. Polítiques de dretes en benefici dels grans grups amb molts interessos.

Milions de persones de diferents ideologies i pensaments tan diferents han fer que aquesta crida a la por del govern i es puguin unir en contra de les pèrdues dels drets socials.

El que sí em continua fent por és que molts dirigents i directius a les administracions públiques continuïn rebent més de 90.000 euros l'any i ara sense ajudes de subvencions autonòmiques o estatals... I que demà aquestes entitats diguin que no tenen diners per pagar els salaris dels seus treballadors o que no puguin atendre les necessitats més bàsiques de la ciutadania.

Però por del nou govern espanyol, que és passatget pel país, intentat convertir-lo en la seva finca particular de 'peineta i pandereta', o que la constitució ara sembli una nina de drap mullada... Por, mai! Per molt que continuïn amb les seves cançons de profecies i apocalipsis des de Mart.

PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.