L'atac a la seu del PP de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 9/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sóc enemic de la violència i estic en contra del seu ús com a vehicle per resoldre els conflictes, ja siguin personals o col·lectius. Crec que la violència no és més que una mostra d'impotència. La impotència d'algú que se sent superat per l'adversari o d'algú que es veu desbordat pel domini absolutista d'un tercer. En ambdós casos, per bé que el segon pugui tenir una justificació moral, el resultat sempre és negatiu. Per tant, no sóc enemic de la violència per raons romàntiques, sinó pragmàtiques. La violència, per gegantina que sigui la raó que l'empeny, sempre és destructiva. Sempre. I no parlo només de la violència física. Parlo també de la violència psicològica, que és infinitament més perversa.

ESCOLTA-HO

Aquesta violència, per exemple, és la que exerceix Espanya contra Catalunya i que el Partit Popular, amb la seva catalanofòbia, porta al paroxisme. I una prova que la violència genera violència la veiem en l'atac que van patir els vidres de la seu del PP de Sant Cugat, el passat 21 de febrer, quan unes quaranta persones van llançar-hi un parell de pedres tot escridassant aquest partit per la seva ideologia totalitària, nacionalista espanyola i franquista. Recordem que el PP encara no ha condemnat el franquisme.

Jo, com dic, no aprovo aquesta violència. No l'aprovo per les raons esmentades i tampoc no l'aprovo perquè crec que hi ha maneres més intel·lectuals, més edificants i més efectives de rebutjar socialment una ideologia reaccionària com la del PP. Llançar pedres a algú és un comportament primitiu i impropi d'una societat civilitzada. Tanmateix, el PP hauria de reflexionar. Si ho fes, trobaria en la saviesa popular catalana una explicació als atacs que rep. És la saviesa que diu que qui sembra vents, cull tempestats. O, dit d'una altra manera: qui no vulgui pols que no vagi a l'era.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sí senyor!!! No puc estar més d'acord am les seves paraules. Aquest partit amb les seves formes, el seu comportament i sobre tot la seva violència ens empeny amb força i no c més puc dir més que la seva irresponsabilitat democràtica els acosta a d'altres èpoques totalitàries.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 10/mar/12


Em sembla una visió molt cínica, i fins i tot perillosa. Es una manera de dir que es rebutja la violència, però que no en aquest cas, com és contra el PP, la violència no és censurable... D'altra banda, és curiós que el senyor Alexandre es refereixi a la saviesa popular catalana i després tradueixi una frase tant típica del "refranero popular español" com és "quien siembra vientos recoge tempestades". Una prova més de que la cultura espanyola pertany també als catalans.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 10/mar/12


Ai!!! Sr Carreras. Vosté el mal costum d'interpretar les paraules dels altres segons el seu interés. Jo no soc capaç de trobar el que vosté diu en les paraules del Sr Alexandre., però això ja no és notícia Ah i per cert totes les cultures estan relacionades o vosté no ha dit mai sino e vero e ben trobato com a tall d'exemple. i que es pot esperar després de 300 anys d'ocupació.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 10/mar/12


Sí que m'agrada l'expressió italiana "se non è vero è ben trovato", però no dic que prové de la saviesa popular catalana. Per cert, em podria dir quin interés puc tenir en interpretar en qualsevol sentit les paraules del senyor Alexandre? De totes maneres, he tornat a llegir l'article, i reconec que potser he dit massa. En qualsevol cas, m'agradaria veure més clar que no només es censura la violència, sino també l'odi. Si no, no avancem res.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 10/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.