Dinar Interessant


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 8/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dino amb uns col·legues prop de París. De manera suau i imperceptible, la conversa llisca cap la qüestió catalana, com sempre que viatges fora de Catalunya. Uf! Quin cansament fer sempre d'ambaixador quan un només s'espera fer de metge. Pregunta una sueca: 'I doncs, els catalans voldríeu la independència?' Contesto: 'No ho sé, ni ho sabré a curt termini'.

La constitució espanyola diu que Espanya és indivisible i que l'exèrcit és el responsable de mantenir la seva indivisibilitat. Per altra banda, convocar un referèndum és inconstitucional, així que no sembla que la resposta a aquesta pregunta estigui a l'agenda de la política espanyola, per més que pugui semblar interessant pels suecs.

Contraataco a l'anglès (ehem): 'Sembla que als escocesos els semblaria bé seguir tenint la Reina Isabel com a reina, però essent una nació sobirana...'. Resposta: 'Uf! Això de la nació escocesa és un invent de Hollywood. El tal heroi Wallace era nascut a Gal·les i no a Escòcia, i l'Alex Salmond és un feixista'. Com emprenyen les nacions que volen ser independents, sigui a Espanya o al Regne Unit!

A continuació serveixen 'creme brûléé de postres'. El meu amic italià, una mica venut a la causa catalana, diu: 'Ah, això és crema catalana, no?'. Contesto que no ho sé pas. Desconec si ho varen inventar catalans o francesos, però el que importa és que la 'creme brûlée' d'aquest restaurant és excel·lent. L'italià llavors m'etziba; 'Sí, els nacionalismes són un problema arreu'. Uf! Tornem-hi! Jo li dic que el nacionalisme és una força motriu, sovint positiva, ocasionalment negativa si és utilitzada per perpetrar genocidis. És com el sexe, es pot utilitzar positivament en la relació de parella, o per cometre violacions.

És cansat ser català i haver de justificar cada cinc minuts el dret a existir!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

COMENTARIS

També és cansat ser català quan el que has de justificar cada cinc minuts és el dret a seguir sent català sense ser nacionalista... I aquest dret rep atacs tant de part dels altres catalans com dels anticatalans; o sigui, tant dins com fora de Catalunya.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 8/mar/12


El problema és que vostè, militant del PP, és catalanista perque segons vostè viu en una regió d'espanya i altres senten que viuen en una ciutat o província d'una nació històrica com Catalunya robada i espoliada per la seva estimada Espanya. Se li veu el llautó senyor Carreras per molt que es disfressi a base de bones paraules .....

Joan Serrallonga. Enviat el 8/mar/12


Qui li ha dit a vostè que soc militant del PP? No s'inventi coses, senyor Serrallonga! Quan a disfresses, no li negaré que sempre m'ha agradat molt disfressar-me, però sempre sense ocultar la meva identitat. El que no m'agrada és que els altres em posin una disfressa i s'inventin un llautó. Per cert! Qué significa el llautó que em veu vostè? Es que, pensant-ho bé, no ho acabo d'entendre, aixó dell llautó.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 8/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.