Setmana de congressos comarcals i propostes locals


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 7/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest cap de setmana, el PSC de Sant Cugat ha pres partit en els òrgans de gestió comarcals. La integració de quatre persones en la comissió executiva comarcal del PSC és un fet molt positiu, sobretot en un moment on l'aposta socialista es troba en un moment molt complicat de credibilitat i utilitat.

Entenc que el PSC ha d'avançar en una sèrie de reformes importants. Algunes d'elles, en major o menor mesura, s'estan fent en els darrers mesos. Però sobretot cal que es canviï la relació amb els ciutadans i també la percepció dels interessos del catalans i les catalanes i la seva defensa.

A nivell comarcal hi ha molts aspectes on la col·laboració entre els diferents municipis (i els seus referents polítics locals) ha de ser necessària. Per exemple en la col·laboració amb els socialistes de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat en la defensa i no desprogramació de l'hospital de referència o en l'aposta pels triangle econòmic entre Rubí i Sant Cugat i també Cerdanyola.

Les infraestructures no acaben en els mateixos municipis: la finalització de moltes d'aquestes però també que s'esborrin d'altres (vial d'enllaç i de Cornisa) han de algunes actuacions que tindran més força a nivell, també, comarcal.

Estic content per formar part de la propera Comissió Executiva de la Federació del Vallès Oest com a viceprimer Secretari. Entenc que el PSC de Sant Cugat surt reforçat i aquest fet és una bona notícia.

Ahir el regidors del PSC de Sant Cugat vam presentar dues mocions constructives que tenen per objecte fer propostes que cerquin consens al voltant del transport urbà, arranjament de vies urbanes i sanitat.

Com sabeu, fa mesos els conseller de sanitat va optar per treure de la planificació l'hospital públic de referència que havia de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. En altres Ajuntaments s'han pogut consensuar posicions unitàries respecte a la defensa de l'hospital de referència i el seu servei. El govern de CiU de Sant Cugat no va considerar una posició comuna al respecte en el ple passat. Esperem que amb aquesta nova proposta podem arribar a un consens al voltant de:

- Que no s'esborri de la programació l'hospital de referència i que es facin els estudis i construcció quan les finances catalanes ho permetin. No abandonem allò que els va costar tant d'encetar.

- Davant les propostes d'acord, concertació, lloguer o traspàs de serveis de centres privats al servei públic realitzades per l'alcaldessa proposem que (en tant que solució transitòria fins la construcció de l'hospital de referència) es posi sobre la taula els possibles acords realitzats (o no realitzats pel que sembla atès que no s'ha concretat cap acció) o propostes sense dilacions, subterfugis o fugides dialèctiques.

D'altra banda, com sabeu, la carretera de Sant Cugat a Rubí està envoltada (i és fi i origen) de serveis i per tant de moviment de transport privat i públic. Proposem a la Generalitat de Catalunya que la carretera es converteixi en via urbana que reguli passos de vianants, carrils bicicleta, replantejament de la línia de transport urbà (per tal de permetre als alumnes del Leonardo Da Vinci una connexió necessària) i connexió també entre els barris de Can Mates i Mira-Sol ara que la nova connexió ho permet.

Fer d'oposició també és cercar els acords. I en aquest fet ens esforçarem.


FERRAN VILLASEÑOR és primer secretari del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.