Mama, jo vull llegir


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 16/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

De petit els pares em deien que havia de llegir, que això era bo, que em feia volar la imaginació... I clar, així estem ara!

A diferència d'una producció audiovisual, el llegir ens demana un esforç d'imaginació. En lloc de veure i sentir ens ho hem d'imaginar. Aquest detall ens fa viure cada llibre d'una manera única a cada lector. La màgia del llegir.

Hi ha qui diu que no li agrada llegir. Jo crec que 'agradar' li agrada a tothom, el problema és que potser no ha trobat allò que li agrada llegir. I és que no hi ha res escrit sobre els gustos. Però no es pot defallir, llegir ens fa més vius, ens augmenta i millora el vocabulari, ens fa imaginar, i tot passant una bona estona!

Potser no sou de l'estil de Mercè Rodoreda, potser us agrada més Eduardo Mendoza, potser us sembla vomitiu Salman Rushdie, potser devoreu els escrits de Xavier Bosch i fruïu amb les històries de Francesc Miralles, potser sou més de còmics... El que sé segur és que tots tenim un llibre meravellós que ens espera. Sant Jordi és una bona excusa per trobar aquest llibre. Penseu-hi!

CARLES MAYOL RICART és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.