Construcció o deconstrucció


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 20/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La desconnexió mental del país i de l'entorn familiar i laboral durant 10 dies, gràcies a un període de vacances, és un plaer extraordinari, a l'abast de la classe mitjana occidental.

Aquesta és una gran conquesta social que tothom dóna per feta, però del que molt pocs éssers humans poden gaudir. Ara que l'anomenat estat del benestar trontolla és quan probablement comencem a entendre la magnitud dels nostres privilegis. Bé, en tot cas, en tornar la realitat política catalana és la d'un partit nacionalista en el govern, que segueix sense saber què vol ser de gran, com a reflex d'una nació, la catalana, que malgrat que cerca la llibertat, no troba maneres polítiques d'expressar-la. A l'altra banda, una Espanya totalment desorientada, amb una classe política mancada d'idees. Les úniques idees de reforma que se senten a Espanya, són de tornada al passat. Els oracles polítics i l'opinió pública espanyola segueixen esclavats del passat imperial i mirant enrere.

Segons Fernández Díaz, per lluitar contra els antisistema calen mesures judicials extremes. Podrien, si de cas, canviar de nom l'Audiència Nacional i dir-li Tribunal Superior de Orden Público, ja que hi som. Per altra banda, Segons Esperanza Aguirre, la solució és la re centralització, perquè tenir autonomies és massa car. Curiosament, ningú es fixa que Alemanya, és un país federal, sense una capital d'Imperi xuclant tots els recursos, i en canvi, sembla que el seu model federal, és econòmicament força més eficaç que la oligarquia madrilenya dirigint un país. Bé, la meva impressió és que afortunadament, l'Espanya imperial està en fase de deconstrucció novament, i això implica una oportunitat de recuperar la llibertat per Catalunya. Ara bé, segurament, cal deixar-se de geometries variables, i tractats amb rostres pàl·lids, que ja ho sabien fins hi tot els Apatxes, que els tractats amb rostres pàl·lids 'sempre són paper mullat', que deia la Trinca.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.