Dir adéu dignament


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 22/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant segles, tret dels episodis convulsos d'invasions i guerres, les nostres societats eren molt estables i els residents en un territori participaven amb normalitat de la cultura autòctona i d'una mateixa religió (cuius regio, eius et religio).

Hi havia un notable consens en les formes de vida i les expressions de fe. La configuració de les societats modernes en canvi, posa en tensió les identitats nacionals, els costums i també les creences. D'aquí ve que avui tothom hagi d'aprofundir les raons de la seva identitat i aprendre a conviure i a sumar valors amb les altres opcions vitals. A casa nostra mateix, està a la vista que no tothom és cristià ni viu ni mor amb d'acord amb el projecte evangèlic. En aquest context, a Mirasol, el tanatori s'ha equipat amb una sala gran. Saludem aquesta iniciativa que deu respondre sobretot al dret que tenen els que no volen anar a l'església a disposar d'un lloc digne per acomiadar els seus difunts. Mai no s'ha d' obligar ningú a anar a l'església ni al tanatori i menys en aquestes hores doloroses. El monestir, llar de tots els batejats, té les portes obertes perquè familiars i amics puguin compartir el consol de la fe i posar en mans del Pare del cel els seus difunts estimats.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.