Els reis, els elefants, la estètica i el conservacionisme


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 22/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Que algunes persones gaudeixin engegant trets als animals és explicable. La excitació per la cacera forma part de la nostra herència genètica, com la excitació sexual, o l'excitació de la lluita entre mascles.

Del neolític ençà, és a dir, ens els darrers 10.000 anys, ens hem hagut d'adaptar a formes de vida més productives i més segures, però molt més avorrides. Com és pot comparar la excitació d'anar a caçar un elefant,amb anar cada dia de 8 a 17 a treballar al mateix lloc? Caçar, doncs, va passar a ser un entreteniment de reis i nobles, que van inventar els parcs naturals, on estava prohibit caçar a tothom que no fossin ells. Això va permetre la conservació de moltes espècies que, si no, haurien estat ben segur aniquilades.

Es una qüestió estètica, no pas ètica. Matar animals pot ser tant ètic com es vulgui, depenent del sistema de valors imperant. El nostre estimat Joan Carles ha estat 'pillat' matant elefants, mentre el seu poble pateix retallades socials. Ai-las! El pobre home no se sap avenir del merder. Si això forma part de la seva feina de rei! Un rei ha de saber muntar a cavall, pilotar helicòpters, caçar i esser un bon amant i faldiller. Si no no pot ser un bon rei, no fotem cagarel·la!

Així doncs, com a penitència per matar elefants, i com a mesura conservacionista proposo que el rei faci una bona acció i regali (això si, pagant els catalans) unes quantes tones de viagra als mercats asiàtics de productes contra la impotència, per tal que la medicina tradicional oriental l'inclogui en les seves receptes contra la debilitat del penis i n'exclogui ullals, aletes, banyes, etc. Així salvarem elefants, rinoceronts, taurons, tigres i un munt d'altres espècies que estan amenaçades no pas pels reis, sinó pels usuaris de les medicines alternatives que no en tenen mai prou!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.