16 Setembre, diada Nacional de Catalunya.


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 7/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A les 01:04 del 16 de setembre de 2005, la ICANN (la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) va informar de la creació del .cat, el primer i únic domini d'Internet concedit a una cultura i una llengua. Gràcies a aquest fet, fa gairebé set anys que els catalanoparlants som presents al món amb un domini de primer nivell a Internet i que vol dir que Catalunya existeix en el món virtual amb una marca pròpia.

Crec que encara no som prou conscients de la importància política d'aquest fet, una gesta fruit d'una iniciativa privada de la societat civil, que ens va situar al món i que ens ha tret de la invisibilitat. La forta demanda cívica darrere de .cat ha permès assolir més de 50.000 dominis registrats i ha situat el .cat com el primer domini genèric amb més qualitat, pel que fa a la gran quantitat de contingut que aporta a la xarxa per nombre de dominis. Fins i tot importants multinacionals com Microsoft, Google, Decathlon, etc. utilitzen aquest domini per adreçar-se al no menyspreable mercat català. El .cat ha marcat un abans i un després en la supervivència de la nació Catalana. En una societat cada vegada més digitalitzada, i on el món virtual és cada dia més important i més present a les nostres vides no m'estranyaria que en un futur celebréssim aquesta efemèride, el 16 de Setembre, com la diada nacional del nostre país.

JORDI PUIGNERÓ és president de CDC a SantCugat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Internet ens farà lliures ! quanta raó tens Puigneró !

Dani Grobelar. Enviat el 7/mai/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.