30 anys de Cugat.cat


  • Comparteix:

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 11/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El trentè aniversari de Cugat.cat, que té lloc aquest dimecres, és una efemèride que no hauria de passar desapercebuda en el món de la comunicació català i local. En un context de crisi econòmica i d'un sector periodístic en transformació constant, els 30 anys del grup de comunicació local demostren l'encert en l'aposta multimèdia i en l'irrenunciable principi de recollir tota l'actualitat municipal.

ESCOLTA-HO

Dubto que Cugat.cat hagués pogut celebrar el trentè aniversari si no hagués apostat, fa temps, per les noves tecnologies. La transformació de ràdio a plataforma multimèdia sense fer cap dispendi - que ningú no oblidi que Cugat.cat ha retallat el pressupost un 21% des de 2008 - ha permès trencar les fronteres de les ones de l'FM per informar als santcugatencs des de la ràdio, la televisió en línia i el diari electrònic, que es poden consultar des dels aparells de ràdio, ordinadors, telèfons mòbils i televisors amb connexió a Internet. Ras i curt, Cugat.cat no s'ha afegit a corre-cuita a la xarxa fa poc arrossegat per una tendència ara ja generalitzada, sinó que va prendre aquest camí fa 10 anys amb el convenciment que les noves tecnologies eren l'única via per arribar a tota la població. L'aposta ha donat els seus resultats: el diari electrònic de Cugat.cat és el que té més audiència entre els mitjans locals en català, segons l'OJD.

La constant actualització tecnològica no serviria de res - i tampoc no donaria resultats - si no fos perquè Cugat.cat treballa perquè qualsevol entitat, associació o personalitat santcugatenca tingui un espai entre la informació del grup. En aquest sentit, no em canso de repetir que es pot veure diàriament a la web notícies de tots els grups polítics, de les escoles públiques i privades, de les entitats veïnals, de les personalitats del municipi, de les empreses locals i dels clubs esportius, etc. sigui quina sigui la seva tendència ideològica.

Des d'aquestes vessants tecnològica i de pluralitat, es generen els dos elements intangibles més importants que pot aportar un mitjà de comunicació. D'una banda, la capacitat de cohesionar una societat que, en el cas santcugatenc, corre el risc de convertir-se, majoritàriament, en una localitat dormitori. De l'altra, la garantia d'aportar tota l'actualitat possible del que ocorre a Sant Cugat perquè la ciutadania tingui així assegurat el dret a la informació.

En unes dates on es tendeix, amb tota la raó, al pessimisme en el món del periodisme, Sant Cugat pot estar orgullós del grup de comunicació públic que té. I no dubtin que el compromís perquè continuï millorant segueix dempeus.

JOSEP GIMENO és cap de continguts de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.