Viure fabricant records


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 12/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els records són un recurs dels humans per gaudir, al meu entendre, poc explotat. Apressats com vivim, cercant aconseguir uns objectius vitals sovint inabastables,no tenim el temps i la solitud necessària per gaudir dels records.

El temps passa massa ràpid en la nostra civilització i l'ocupem sempre amb un lleure extern: mirem la tele, anem de cap de setmana, treballem intensament, o anem al cinema, però sovint oblidem el gaudi de recordar. Recordar té múltiples avantatges: és un plaer que només demana una certa edat, diguem per exemple, passar dels 40. És un plaer gratuït, que en temps de crisi és molt important. D'altra banda, els records són manipulables, així que els podem convertir en allò que vulguem, només amb una mica de pràctica. Per exemple, imagineu recordar un viatge, una relació amb una/un ex, un període en què els fills eren petits, etc. Sovint tenim un flashback d'allò més dolorós i desagradable. O si no, ho vivim amb la nostàlgia de 'cualquier tiempo pasado fue mejor' que diria Jorge Manrique, però ben segur que vam viure moments especials i que els podem manipular, esfilagarsar, diseccionar, fins quedar-nos en la part més agradable.

De vegades, recordo amb calidesa i dolçor, les llargues tardes passades al costat de ma mare, a l'hospital, en fase terminal de la seva malaltia, i no em produeix cap sentiment negatiu, ans al contrari. En fi, des d'ací faig una crida a considerar la vida com un procés de fabricació i manipulació de records. Ara bé, per gaudir dels records hi heu de posar de part vostre. Una certa introspecció, quietud i solitud, coses poc habituals en el nostre món!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.