Sant Cugat, terra d'artistes


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 28/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si féssim un recull d'artistes locals, veuríem que el lema 'Sant Cugat terra d'artistes', té un gran sentit quan parlem d'artistes, posem al mateix cabàs: grans, petits, famosos, familiars... Per les diverses escoles d'art i música, públiques i privades, han passat i passen cada curs molts ciutadans i ciutadanes que estimen l'art, i tot el que l'envolta.

Tenim a Sant Cugat més de 10 galeries d'art, aula de cant d'òpera, músics, l'orquestra Simfònica Sant Cugat, corals de prestigi, corals de gent que gaudeix molt i no es planteja arribar a 'la glòria'.

Anàvem per l´any 1987, quan en Joan Tortosa va rebre l´encàrrec de dissenyar uns gegants per a Sant Cugat: en Joan i la Marieta, tant estimats per tots els santcugatencs.

Qui no s´ha topat amb en Pep Blanes dibuixant els claustres del Monestir? No voldria fer una llista de noms, perque ben segur me'n deixaria un munt (fotògrafs com en Pere Formiguera o en Pep Pujol, que podem admirar en una magnífica exposició de fotografia, durant aquesta festa major... seria molt llarg, afegir-hi artistes de teatre, escriptors, restauració, comerç... però això o farem un altre dia).

Voldria felicitar a l'Helena Costa, alumne de l'escola d'art que ha guanyat el premi dels nous professionals que dona la CECOT.

Finalment desitjar-vos a tots una molt bona Festa Major, tot recordant que va ser el primer Ajuntament democràtic als anys 80 qui va recuperar la Festa Major el dia de Sant Pere, ja que durant molts anys s'havia perdut aquesta tradició i es feia el 25 de juliol.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.