Segurament fa uns mesos...


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 1/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segurament fa uns mesos, ningú pensava que un President del Govern del Regne d'Espanya, pogués ser més incompetent que Zapatero.

Rajoy ja tenia uns antecedents patològics que podien fer sospitar: va ser escollit per Aznar, no parla anglès ni cap altra idioma que no sigui el castellà, els seus antecedents professionals com a registrador de la propietat no posen de manifest una personalitat inquieta i creativa, i per acabar-ho d'adobar, en un moment de catàstrofe ecològica parlava de 'unos hilillos' per referir-se a una fuita de petroli important. De tota manera, molts a Espanya i a Catalunya van pensar que un govern 'de dretes' podia oferir una alternativa més sòlida que el desastrós paper del govern Zapatero, conegut per ministres tan preparades com Chacón o Pajín. En tot cas, aquesta darrera setmana el desprestigi de Rajoy a caigut al Pou. De primer es va escapolir per contes d'explicar el rescat del Bancs i de segon, quan va comparèixer, o va fer amb el típic to 'chulapón castizo' de la capital per dir que els diner no els hi havien donat, sinó que ell els havia exigit. I que a més això no tindria repercussions i no suposaria mesures d'ajustament.

La setmana passada ja es va veure clar que una cosa és parlar per la parròquia madrilenya i una altre molt diferent és generar confiança. Ara la sensació és de caos i desgovern, i el que es pitjor, sense que els espanyols i el seu govern entenguin que cal redefinir l'Estat, posar-se prioritats com el corredor mediterrani, abandonar el 'cafè para todos' i altres actituds pròpies d'altres èpoques que tan agraden a la Espanya de 'si tens collons dímelo a la cara'.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.