Soterrament de les línies d’alta tensió a Valldoreix i Mira-sol


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 14/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La iniciativa dels ciutadans i les ciutadanes a través d'entitats veïnals, culturals i socials és fonamental per tal que els nostres governants hagin d'estar irremediablement a l'alçada del que la ciutadania mereix. Això vol dir que sobretot els Ajuntaments han d'escoltar les demandes i acomplir els compromisos adquirits davant els seus veïns i les seves veïnes.

A aquesta funció també hi contribueix l'oposició política, en aquest cas es tracta d'una obligació, és a dir forma part de la seva feina. Per això em va sorprendre que en el passat ple municipal l'alcaldessa, Mercè Conesa, contestés amb ironia la pregunta feta pels representants dels veïns i les veïnes de Sant Cugat i Valldoreix durant l'Audiència Pública. Alguna cosa així com: 'M'alegro que ara us hagueu començat a preocupar per aquest tema'.

L'alcaldessa sap perfectament que fou la lluita constant de la ciutadania la que finalment va aconseguir que les Administracions i Endesa signessin conjuntament un conveni fonamental pel desenvolupament de Valldoreix i per la millora de l'entorna dels veïns i les veïnes de Mira-sol. Per això demanàvem explicacions sobre el retard de l'inici de les obres. El president Puig diu que les negociacions havien de ser 'discretes', potser si, però quan governes cal tenir l'habilitat de saber combinar discreció i transparència (és a dir, el dret d'informació dels ciutadans, no la dels concursos).

En definitiva, avui ambdós governs municipals han donat explicacions, suposo que no es podien arriscar que en el ple de dilluns vinent se'ls torni a interpel·lar amb la mateixa pregunta. Ho veuen com funciona això de la iniciativa ciutadana i la pressió de l’oposició?

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.