Temps de llibertat


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 25/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

S'acosten temps de llibertat per Catalunya, però que ningú ho dubti, primer hi hauran temps de revolta. La primera condició per esser lliure es adquirir consciència de l'esclavatge. Catalunya és una nació esclava des de fa segles. Tan esclava que molta gent considera que no ho és. Tant ens han negat, que molts dels catalans, mai han cregut que Catalunya fos una nació, ni molt menys que tingués dret a ésser lliure. Durant anys molts catalans han estat 'esclavos contentos', com a l'opera d'Arriaga: http://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Cris%C3%B3stomo_Arriaga

Però ara, de manera lenta i progressiva, però inexorable, han entès que són esclaus d'un govern espanyol que el que vol és que desapareguin com a nació definitivament. Però, ai las, tant tibar de la corda al final es trenca. Des de Catalunya, durant tota la transició s'han fet tota mena d'esforços per aconseguir una integració a Espanya que fos respectuosa amb els nostres drets nacionals. Però Espanya no està per orgues, i manté un espoli fiscal i una persecució insidiosa de la llengua catalana, recuperant allò que segons ells es varen deixar prendre a la transició. Ara que el PP te majoria absoluta, i en el context de crisi econòmica, se senten forts per recentralitzar l'Estat i acabar amb les vel·leïtats nacionalistes dels catalans. Practiquen una estratègia per escanyar econòmicament a les autonomies, i per la via de l'ofec, imposar les seves lleis. Se senten forts per fer-ho. Tant forts que han portat 500 policies més d'arreu d'Espanya per reforçar l'ordre públic. Saben que aquest serà el cavall de batalla. Quan els canvis no es fan als parlaments, la gent surt al carrer, i ja se sap que ells creuen, com deia Fraga, que 'la calle es mia'. En fi, el camí de la llibertat sempre és ple d'obstacles, però tota tirania acaba caient, aquesta és una regla universal.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.