Deures pendents


  • Comparteix:

Josep Gimeno

Josep Gimeno


Publicat: el 9/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sitges té un festival de cinema, Vic ofereix el Mercat de Música Viva, Tàrrega és l'epicentre del teatre cada setembre, Arbúcies té el bon gust de programar el PopArb, Figueres fa bandera de la música acústica, Cornellà és centre del món del clown... I Sant Cugat?

ESCOLTA-HO

A Sant Cugat, cap esdeveniment cultural no ens fa sobresortir més enllà de les nostres fronteres, excepte el Festival de Poesia, dirigit, agradi o no, a un sector reduït. En canvi, altres ciutats mitjanes de Catalunya s'han fet el seu lloc amb propostes diverses traduïdes en un impacte comunicatiu i econòmic positiu per als mateixos municipis. Passegin per aquelles ciutats i veuran les reaccions veïnals: és difícil trobar algú que s'hi oposi, tothom hi veu un benefici econòmic per al municipi i ningú no nega la publicitat que s'emporta la seva localitat.

A Sant Cugat, diuen que tenim una oferta cultural ben viva. Activitats amunt i avall tots els caps de setmana. No ho dubto, tot i les conegudes i repetides mancances en camps com la música en directe, uns cinemes que portin pel·lícules d'un cert nivell i espectacles de petit i mitjà format. No obstant això, l'assignatura pendent és projectar Sant Cugat enfora amb alguna proposta que ens posi a l'alçada de Vic, Sitges i Tàrrega, per posar tres exemples. Admeto que no puc fer cap suggeriment per manca d'imaginació però no puc creure que entre tanta massa dedicada a la cultura no pugui aparèixer alguna idea innovadora per fer el primer pas.

Per cert, no estic dient amb aquest article que pertoqui a l'Ajuntament tirar endavant una iniciativa d'aquest tipus. No, i molt menys en l'actual context de crisi. De fet, em decanto, com en la majoria de casos citats, per propostes privades amb l'aixopluc de les administracions i fent recaure el mínim de cost en les butxaques dels ciutadans. Simplement, em pregunto per què no hem situat Sant Cugat en el mapa cultural amb algun esdeveniment anual de referència. Són deures (culturals, econòmics i comunicatius) pendents.

JOSEP GIMENO és periodista i coordinador de continguts de Cugat.cat


Columna publicada originalment l'11 d'octubre de 2011



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.