A en Pere li falten 500 euros per arribar a final de mes


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 10/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En Pere Català, amic i botiguer de Sant Cugat de tota la vida, m'explicava que aquest mes d'agost un encaputxat va entrar a la seva botiga en plena llum del dia amb un ganivet de dimensions considerables i després d'amençar-lo es va emportar 500 euros de la caixa registradora.

Una hora més tard el mateix atracador, aquest cop amb la cara descoberta i sense ganivet, va tornar a entrar a la tenda i es va gastar 500 euros en productes cosmètics i perfums. Resulta que l'atracador era un conegut d'en Pere, un tal Álvaro Español. El més fotut del cas és que en Pere, que no té sistema de video-vigilància a la botiga, en voler fer la denúncia als Mossos es va trobar que no tenia cap prova per acusar l'Alvaro, ja que en aquell moment no hi havia ningú a l'establiment. I el pitjor de tot plegat és que quan el cas va arribar als tribunals encara va haver de sentir-se dir per part de l'advocat defensor que 'era un poca vergonya per tractar d'aquella manera a un client que es gasta 500 euros a la seva botiga'. Finalment el jutge, per falta de proves, va tancar el cas amb un 'Sr. Català, li recomano que cuidi millor el Sr. Español, no fos cas que li faci boicot i no li torni a comprar mai més res'. El pobre Pere no només va perdre 500 euros en productes, sinó que a sobre va haver de pagar els costos del judici.

Evidentment aquesta història és fictícia però em serveix per explicar i desmuntar aquell argument que fan servir els espanyols de que si nosaltres, els catalans, patim dèficit fiscal ells pateixen dèficit comercial. Frases i arguments com 'Catalunya se queja de sus elevadas contribuciones a España sin tener en cuenta lo mucho que ha salido ganando con el mercado español' o 'a Catalunya le interesa que haya déficit fiscal para que España tenga poder adquisitivo para comprar productos catalanes' o 'no se puede hablar de déficit fiscal sin también hablar de la balanza comercial'.

Doncs bé, la conclusió final de tot plegat és que mentre que uns donem per obligació els altres ens compren perquè volen, fet que provoca que al pobre Pere li faltin 500 euros per arribar a final de mes...

Per denunciar aquest robatori sistemàtic i per molts altres motius cal que demà, 11 de Setembre de 2012, Diada Nacional, els ciutadans de Catalunya ens manifestem massivament a Barcelona darrera la pancarta 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

JORDI PUIGNERÓ I FERRER és Tinent d'Alcalde i vocal de l'executiva local i comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.