La paraula contra el mur


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 17/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa tres segles que la paraula catalana s’estavella sistemàticament contra el mur espanyol. 300 anys fent-nos els simpàtics i fent pedagogia a Espanya per explicar la voluntat de ser del poble català. I no només amb paraules, quan ha calgut, ens hem arremangat per tal d’ajudar l’Estat a modernitzar-se, a estabilitzar els seus governs, i a ajudar-lo a entrar a la Unió Europea i a l’euro.

I a més a més hem pagat religiosament tot el que ens tocava i també el que no ens tocava, i tot i així, som uns insolidaris i uns egoistes. La paraula contra el mur és un excel·lent llibre d'en Víctor Alexandre que tot Català hauria de llegir per entendre a què ens enfrontem després d'aquesta Diada històrica. El dia que el vaig comprar, l'11 de Setembre de 2006, l'autor m'hi va fer la següent dedicatòria : 'Per al Jordi, perquè tingui força arguments per defensar Catalunya en el debat quotidiari'. El llibre és un diàleg de cartes creuades entre en Víctor i en Fernando, un amic seu de la "meseta". Mentre en Víctor no fa més que donar arguments, a l'altra banda, el seu amic Fernando, de forma molt educada, només té per resposta 'la cerrazón'. Això és el que hi ha companys i dubto que a base de Diades multitudinàries puguem canviar aquesta actitud.

Si el mur no s'ha mogut en 300 anys no es mourà ara. Hem de passar de l''Escolta Espanya' d'en Maragall al que jo en dic 'Escolta Catalunya'. I és arribat en aquest punt on discreparia o més aviat faria una modesta aportació al llibre d'en Víctor Alexandre en el sentit que ens cal deixar de perdre el temps intentant convèncer a Espanya i esmerçar-lo a convèncer tots aquells catalans i catalanes indecisos. I és per això que crec que el Pacte Fiscal (la independència econòmica i fiscal) és una bona eina per assolir aquesta fita. Perquè no tinc cap dubte que els espanyols faran d'espanyols i ens faran la resta de la feina.


Jordi Puigneró i Ferrer és tinent d'alcalde i vocal de l'executiva local i comarcal de CDC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com al Rajoy se li giri la pinça i enlloc de fer d'espanyol faci de gallego i ens doni el Pacte Fiscal ja l'hem cagat ... tot i que evidentment si jo fos en Mas l'agafaria ... en fi dijous veurem ...

Cristian Torres. Enviat el 17/set/12


No sé si el pacte fiscal és una bona eina o no, però mentre hi hagi radicals de la cup i d'esquerres que cremen banderes europees a la manifestació de la Diada no aconseguirem que hi hagi més catalans a favor de la independencia ... en fi, espero que el Sr Mas no faci un pactet fiscal, llavors si que es pot oblidar de tornar a ser president

Mariona Navarro. Enviat el 17/set/12


Parlem clar, el famós pacte fiscal va ser la pastanaga per tornar a enganyar al votant de CiU de tota la vida . Prou estafes i enganys i tots junts fins a la independència. Senyor Puigneró deixi de proclamar-se independentista i actuï com a tal.

Joan Serrallonga. Enviat el 17/set/12


ostres tu, aquest Serrallonga és un pallús de nassos ... anem a veure ... benvingudes siguin les pastanagues de ciu si serveixen perquè aquest pais assoleixi la independència !! amb estrategues com el Sr Serrallonga (per cert, algun dia ens podria dir com es diu de veritat) ni independencia, ni estructures d'estat ni pactes fiscals no tindríem ... en fi ...

Cristian Torres. Enviat el 19/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.