La fal·làcia espanyolista


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 23/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És molt interessant seguir aquests dies tot l'argumentari unionista, desplegat pel sector ultraconservador (diguem PP, Ciutadans i opinadors cavernaris). Bàsicament hi ha una barreja d'arguments economicistes i identitaris que es despleguen en contra de l'opció sobiranista, que es resumirien en dos: 'no us convé econòmicament' i 'no teniu drets històrics'.

Interessant debat, perquè és com si una parella es discutís sobre la conveniència de divorciar-se quan el divorci estava prohibit. A veure si ens entenem, Catalunya va perdre les seves llibertats pel decret de Nova Planta, imposat per la força de les armes. Per tant, és il·legal plantejar el divorci d'Espanya. Abans d'argumentar contra el divorci, hauríem de parlar d'aprovar la llei del divorci, no? Les forces unionistes amaguen l'ou, fent veure que argumenten a favor o en contra d'una cosa que no és possible legalment. Això no es Escòcia ni Canadà. Ací la unió és basa en la conquesta militar, i Espanya no reconeix el dret democràtic d'autodeterminació de les nacions que la composen. És més, nega la pròpia Constitució, en negar que Catalunya és una nació, punt recollit quan es parla que Espanya està composta de nacions (o nacionalitats) i regions.

Així doncs, Sra. Cospedal, Santamaria, Camacho, Díez i altres opinadors diversos, fiquin-se a la dutxa, freguin-se fort i treguin-se de sobre la crosta falangista i surtin amb un esperit democràtic renovat, més d'acord amb els vents que bufen a Europa. Afortunadament, a Europa, no hi mana Hitler, Mussolini o Stalin.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.