Federalisme i mort del PSC


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 27/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Senyor Navarro i senyor Rubalcaba, bones notícies: Espanya ja és un Estat federal des de la transició. Així doncs, a la propera Festa de la Rosa, no caldrà que discuteixin més.

Per què els pares de la patria no li varen voler dir Estat federal? Deu ser perquè no varen voler ferir sentiments de militars i franquistes que tenien la pell molt fina a l'hora d'acceptar segons quins vocables. Males notícies, senyor Navarro, si Espanya ja és un estat federal, quin és doncs el seu gran projecte de futur per Catalunya? Perquè segons sembla, dins d'aquest estat federal, el govern central segueix exercint el seu dret d'assimilació i anorreament de tots els pobles que no siguin de llengua castellana. Ací és on rau el problema del PSC: no sap que vol ser de gran. Ha d'escollir entre seguir com fins ara a l'estat federal i ajudar activament al PSOE finalitzar la tasca d'assimilació de Catalunya dins l'Espanya castellana, o optar per definir un nou marc de relació amb Espanya, modificant la constitució i assegurant-se les competències exclusives en un nombre significatiu d'àmbits, per garantir la supervivència de la nació catalana. La segona opció sembla fins i tot més complicada que la independència. Té temps fins a les properes eleccions per aclarir-se. Potser un missatge més clar li permeti definir millor quina és la seva parròquia a Catalunya. De moment estan en la línia 'Visca el PSOE i mori el PSC!'

http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_state#History

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

COMENTARIS

Descansi en pau el PSC. El meu dol i comprensió a tots aquells militants que creien que servien a Catalunya.

Joan Serrallonga. Enviat el 27/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.