L'abolició de l'esclavatge


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 30/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una de les coses que més sobta de l'argumentari exhibit pels polítics, opinadors i intel·lectuals espanyols per oposar-se al dret a decidir dels catalans és la manca d'esperit democràtic. On són els demòcrates espanyols?

És molt simptomàtic el titular de El Mundo d'avui: 'Mas lanza al pueblo contra el muro de la Constitución'. Com pot ser 'la Constitución' un mur contra el poble. La Constitució en un sistema democràtic emana del poble, i serveix per garantir les seves llibertats. El problema és que pels espanyols de poble només n'hi ha un: el seu. Així doncs, els catalans no tenim dret a decidir, no tenim entitat legal. Més o menys com la constitució americana que garantia la llibertat dels homes lliures, però no dels esclaus. Els americans varen trigar un temps i una guerra per entendre-ho, però al final varen modificar la seva constitució. Els espanyols, que tenen una constitució molt més bruta, doncs va ser alletada sota un pacte de no agressió entre demòcrates i franquistes, la volen seguir brandant contra els drets nacionals del poble de Catalunya. Senyora Santamaria, no pas mare de Deu, sinó filla d'un general. No amagui darrera la constitució espanyola les mancances democràtiques d'Espanya. Modifiqui-la. Si ho van fer els americans, vostès també poden. Segurament arribaran tard pels catalans, que ja haurem marxat, però la resta de pobles d'Espanya els ho agrairàn. Sepharad, els homes no poden ser si no són lliures. Ho deia Espriu, ho diu tothom!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.