Obscenitats partidistes


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 11/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 27 de setembre s'aprovava una de les resolucions més importants de la història de la política catalana, el compromís del Parlament de Catalunya d'exercir 'prioritàriament' durant la propera legislatura el dret a decidir de la ciutadania de Catalunya. El grup parlamentari d'ICV-EUiA presentava també la següent proposta de resolució (i la transcric literalment perquè és curta i clara):

Austeritat en les despeses electorals

Davant la convocatòria d'eleccions anticipades i de la necessitat d'aplicar l'austeritat a les despeses electorals, com a conseqüència de la crisi econòmica i de que els partits polítics practiquin exemplaritat davant la ciutadania, i davant de la manca d'una Llei electoral catalana,

1) El Parlament acorda assegurar que el mailing electoral sigui centralitzat i conjunt de totes les candidatures i que es faci en un sol enviament postal.

2) El Parlament insta les forces polítiques catalanes a:

a) Limitar les despeses electorals mitjançant una reducció de la propaganda i la publicitat directament o indirectament destinada a promoure el vot a les candidatures, tenint en compte especialment el lloguer de grans espais, el nombre de banderoles i altres suports publicitaris o la inserció de publicitat en mitjans de comunicació, per exemple.

b) Garantir la publicació total dels pressupostos electorals de les candidatures, incloent les donacions privades individuals o d'empreses a partir de 3.000 euros, proveint dels informes consolidats, i dels crèdits contrets amb les entitats bancàries per fins electorals i les seves condicions de retorn, i fer-ho públic abans de començar la campanya electoral i després en la seva execució.

Doncs sap què, estimada lectora i estimat lector? Aquesta resolució no es va aprovar perquè Convergència i Unió i Partit Popular van votar en contra i el Partit Socialista es va abstenir. Significatiu que aquells que van començar el camí de les retallades i els 'groupies' o més fanàtics de l'austeritat dogmàtica no vulguin retallar la seva despesa ni mostrar els pressupostos de campanya ni volen que se sàpiga d'on obtenen el finançament .

No crec que calgui afegir res més, la resolució és meridianament clara.

Reflexionem-hi.

JOAN CALDERON és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.