Us proposo un repte: presenteu un pressupost alternatiu


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 29/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan arriba aquesta època de l'any és temporada de pressupostos. Són aquelles dates on els governs de totes les administracions presentem a la ciutadania un pressupost per l'any següent. És a dir, adquirim un compromís sobre com i amb què ens gastarem els diners que creiem que serem capaços de recaptar durant l'any que ve.

En canvi, els partits de l'oposició es limiten a presentar les seves esmenes, curiosament totes per incrementar despesa sense límit, esmenes que en molts casos només busquen remarcar tot allò que no hi ha en el pressupost del govern per deixar-lo en evidència. Ei, i no busqueu cap esmena de retallada, no la trobareu. És el que jo en dic el miracle dels pans i els peixos dels partits de l'oposició! I no deixa de ser curiós que qui més pràctica aquest miraculós costum siguin precisament partits laico-aconfessionals d'esquerres, però també més conservadors que el Partit Popular.

És per aquest motiu que enguany llanço un repte als partits de l'oposició per si volen ser honestos amb els ciutadans. Els proposo que en lloc de dir que ells no retallarien res de res i que serien capaços d'incrementar ingressos sense pujar impostos (o sigui, el miracle dels pans i els peixos), els proposo que siguin valents i que facin un pressupost alternatiu alternatiu al del govern (en forma d'esmena a la totalitat si fa falta). Explicant com pensen pagar tot allò que diuen que el govern deixarem de fer. Només així seran creïbles i tots plegats en estalviarem discursos buits i plens de tòpics.

Jordi Puigneró és tinent d'alcalde i membre de les executives locals i comarcals de CDC



  • Comparteix:

COMENTARIS

El teu comentari públic, en la línia, dinamita els processos de negociació seriosos que s'estan establint amb el Tinent d'alcalde d'economia. Suposo que el que busques es que no hi hagin punts de diàleg i acord, aspectes que s'estan parlant en hores de reunions i comissions informatives. Lamentable

Ferran Villaseñor. Enviat el 29/oct/12


Per presentar una esmena a la totalitat primer tindrien que ser transparents. LI proposo una primera retallada: La seva dimissió. Sant Cugat no és mereix un dirigent com vosté.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 29/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.