Cal revisar les funcions de les administracions públiques?


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 1/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És massa gran el sector públic? Segons els estudiosos del sector és en la mitjana dels països desenvolupats: més gran que Alemanya o Holanda, però molt inferior al de França o Itàlia.

És evident que l'actual crisi europea i mundial obliga a fer una reforma estructural en la gestió del procés administratiu, que en el nostre país es va iniciar fa més de 35 anys, quan en un procés complicat polític i econòmic es va posar en funcionament l'estat autonòmic.

Caldria introduir pràctiques avançades de gestió de recursos humans, oblidar rutines burocràtiques, fer una avaluació correcte de les tasques que es fan i les que caldria fer en una administració modernitzada. Cal professionalitzar la gestió pública i cal exigir responsabilitats a qui calgui.

Aquí és on voldria felicitar al professor Francisco (Paco) Longo, pel seu nomenament a ESADE, recordat i admirat, quan era treballador públic de l'Ajuntament de Sant Cugat, i la seva gran tasca com a cap de recursos humans i atrevir-me a fer-me ressò de les seves paraules: 'Fa falta disseny institucional, innovació normativa, incentius i desenvolupament de capacitats'.

És important tenir molta cura en el procés de reformes que se'ns proposa, no fos cas que es convertíssin en el que s'anomenen reformes 'boomerang', o sigui, que malgrat la seva ambició i radicalitat aparent, són incapaces de canviar el curs de les coses.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.