Ètica i estètica


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 4/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha qui creu encara que ètica i estètica són coses separades, però al final responen a una emoció comuna. Allò que ens agrada o que ens desagrada. Aquella emoció que està escrita molt al fons del cervell i que fa que una determinada visió, o una determinada actitud o una determinada acció ens resulti agradable o desagradable. Per això, Populars i socialistes senten una profunda repugnància quan veuen el vídeo de promoció del vot de la Generalitat i aquesta visió desagradable per ells, es transforma tot seguit en un judici ètic de dubtosa solidesa.

De fet, el video mostra persones que com jo, varem ser a la manifestació per la recuperació de les llibertats del 77, a la Plaça St Jaume el dia que va tornar Tarradellas, al concert de Lluís Llach al camp del Barça, als Jocs Olímpics, o la manifestació de l'11-S. Aquests moments transcendents de la història recent de Catalunya, a mi em produeixen una emoció tan positiva que em resulta difícil considerar que és una incitació al vot a Convergència, a qui, per cert, mai no he votat.

Si apliquem la raó, despullada d'emoció, resulta que la manifestació per la recuperació de les llibertats, o la recuperació de les institucions catalanes, o el concert de Llach reclamant el respecte pels nostres drets, o els Jocs Olímpics, o fins hi tot la manifestació de l'11-S, són fites de país i no de partit, segons la meva modesta opinió. El que passa és que qui vol atacar el nostre país no s'hi sent representat. La prohibició de la Junta Electoral Central palesa novament que no és bo ser jutjat per jutges que tenen una altre estètica i una altre ètica. Voleu una imatge més poc ètica i estètica que tres jutges fumant un puro als toros i matant l'Estatut d'Autonomia aprovat pel Parlament, les Corts i un referèndum. Apa nois, no fotem! Herrera, que hi fas amb aquesta gent?

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.