Quan les qüestions econòmiques funcionen, tots som savis!


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 8/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per què desconfiem de la classe política en general? Potser pel seu sistema d'elecció, pel seu funcionament. Segurament caldria una regulación més estricta de les activitats internes dels partits. A Alemanya, per exemple, l'elecció de candidats dins dels partits s'inclou en la llei electoral del país.

Podríem convenir que hi ha metges, advocats o mestres molt bons, regulars, dolents... Per què no la classe política?

Però el que sí que cal exigir als ciutadans que viuen més intensament el món de la política és que ens expliquin seriosament quin és el seu projecte, la seva ideologia i com defensarà els interessos dels ciutadans. Cal que els ciutadans siguin conscients de que si no volen escollir els seus representants, tampoc tenen dret a queixar-se.

És fent aquesta petita reflexió que voldria recordar unes paraules que fa molts anys va dir el mestre de mestres Artur Martorell: 'El que més costa és reconeixer les propies faltes. Hi ha persones tan segures, tan contentes d'elles mateixes, que mai creuen en la seva culpa. Quan les coses van malament, no és mai perquè elles hagin errat, sinó perquè els altres les han fet mal fetes'.

Segur que no hi ha solucions màgiques per regenerar la política, però ben segur que és pot millorar.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.