'Made in Catalonia'


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 12/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si haguéssim de classificar en grups els partits que es presenten a aquestes eleccions, tindríem el grup dels partidaris a fer un referèndum (CiU, ICV, ERC, SI i CUP), els partits contraris a fer consultes al poble (PP i C's) i finalment el monogrup (PSC-PSOE) que defensa poder fer consultes sempre que siguin només sobre les retallades, sobre el dret a l'autodeterminació del Sàhara Occidental o sobre la pesca de truites al riu Llobregat i, per suposat, sempre que ho autoritzi Mariano Rajoy.

Queda clar, doncs, la qualitat democràtica de cada partit. Lligat amb això la setmana passada vaig tenir l’oportunitat de participar en unes jornades organitzades pel govern regional de Hannover (Baixa Saxònia) sobre 'smart cities'. A la sobretaula d'un dels dinars amb membres del govern de Hannover i representants d’associacions empresarials de la Baixa Saxònia va sortir espontàniament la qüestió Catalana.

Em vaig quedar amb tres idees :

1) No els preocupa gaire la situació.

2) Són absolutament defensors que Catalunya (com Escòcia) pugui fer un referèndum, tot i que preferirien que guanyés el 'no', bàsicament per la incertesa de no saber si Alemanya podria cobrar tots els deutes d'una Espanya sense Catalunya.

3) No tenen cap dubte que l’economia catalana aniria molt millor sense Espanya vistos els indicadors macroeconòmics espanyols per als cinc anys vinents.

És més, un dels empresaris em va fer una reflexió molt interessant en la línia de que mentre el 'Made in Germany' és una marca de prestigi per les seves empreses alhora de vendre o anar a buscar inversors arreu del món, en aquests moment ningú se'n fia de la marca 'Made in Spain' i, per tant, des d'un punt de vista empresarial una Catalunya independent d’Espanya no hauria de portar aquesta càrrega i és molt possible que aquest fet actués com a pol d'atracció per moltes empreses espanyoles per obrir seu a Catalunya. En definitiva, empreses espanyoles venent sota la marca 'Made in Catalonia'. I és que els diners no tenen pàtria.

Jordi Puigneró és tinent d'alcalde i vocal de les executiva local i comarcal de CDC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Millor els podem classificar en partits que viuen a un Màtrix de paper-cartró, de fantasia i il·lusió (CiU, ERC, SI, CUP,...) i la resta de partits, que tenen les seves receptes diferents (no sé quina és la bona) però que parlen del món real, de la Catalunya real, i no els que reinventen la història, fan trampes amb els números, diuen que veuen coses que no existeixen i no veuen l'abisme al que estan a punt d'arrosegar-nos. Irresponsables!

Estanislau Vives Serra. Enviat el 12/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.