Els nostres boscos


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 6/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenim ben cuidats els boscos? Som capaços de retornar-los tot el bé que ens fan? Els utilitzem bé?.

Els boscos de Catalunya acumulen cada any uns dos milions de tones de nova matèria vegetal. És el fruit de la seva productivitat biològica i la majoria d'aquesta biomassa s'acumula al bosc perquè l'explotació de fusta i llenya ha anat disminuint amb el temps, sobretot per la baixa rendibilitat econòmica de l'extracció d'aquestes matèries. Aquesta situació és relativamente nova, ja que anys enrere el creixement del sotabosc estava controlat per grans herbívors: cervols, cabirols i, sobretot, pels 'bosquerols', que recollien la llenya per fer-ne carbó, fusta...

Ara el paper dels boscos, a més de fer-hi passejades molt agradables, cal que ens els mirem com a subministradors de combustibles renovables, fent servir la producció anual de fustes no comercials en plantes d'energia, alimentades per biomassa. De fet, això ja s'està fent en alguns indrets.

Cal tenir present una possible complicació, ja que la majoria de bosc a Catalunya no és públic, sinó que pertany a particulars, encara que hi ha la possibilitat que les administracions públiques mitjançant protocols amb els propietaris puguin entrar-hi.

Penseu que a més d'aconseguir uns boscos més nets, segur que s'hi poden generar alguns llocs de treball.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.