No tenim memòria històrica


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 13/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Seria molt adient fer un petit repàs a dades que ens han portat a la situació actual en el procés llarg i complicat de fer una normalització lingüística al nostre país.

Al Congrés de Cultura Catalana (1975-76), el mes de gener del 1975, la junta de govern del Col.legi d'Advocats de Barcelona va aprovar engegar un procés de participació molt àmplia de tota la ciutadania. Dins d'aquest Congrés es va treballar i aprovar el novembre de 1976 propulsar la normalització lingüística d'on deriva la Llei de Política Lingüística del 9 de gener de 1998.

El Parlament de Catalunya va aprovar el 2009 la Llei d'Educació de Catalunya: CiU, PSC, ERC i ICV-EUA hi van donar suport i el PP va presentar un recurs al Constitucional.

Catalunya és rica per la convivència de moltes llengües. Caminant pel carrer Santa Maria o qualsevol altre pots sentir parlar anglès, francès, català, castellà, àrab (no se reconeixer de quin país).

Tots els nostres fills i néts entenen, parlen i escriuen perfectament, com a mínim, el català i el castellà. Francament, no sé on és el problema.

Per cert, si us interessa aquest tema, al Palau Robert fins el 8 de Gener, hi ha una exposició interessant: '30 anys treballant per la llengua'.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.