Mas president... Catalunya independent !


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 24/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui Artur Mas prendrà possessió del càrrec de President de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat és el sistema institucional en què s'organitza políticament l'autogovern de Catalunya. Té el seu origen en les diputacions permanents creades per governar l'administració entre reunions de les Corts als diferents territoris de la Corona d'Aragó i que donaren lloc a la Diputació del General del Principat de Catalunya (1359), a la Diputació del General del Regne d'Aragó (1362) i a la Diputació del General del Regne de València (1412).
Artur Mas és i continuarà sent el 129è president d'aquesta institució de més de 650 anys. Una institució, i per tant, una voluntat de ser del poble de Catalunya que estarà sempre per sobre de Rajoys, Werts i Constitucions Espanyoles.

El que és més sorprenent és que després de tants anys, alguns encara no han après que aquesta voluntat de ser, d'autogovern, ha sobreviscut a guerres, dictadures, decrets, presidents, reis o portades d''El Mundo'.

Per això crec que d'aquí a dos anys la consulta d'autodeterminació es farà sí o sí, perquè aquest cop no hi podrà haver una resposta antidemocràtica per impedir-ho. Europa no ho permetrà. La democràcia triomfarà.

Però mentre el dia de la consulta no arriba tenim molta feina a fer, tots, començant pel president Mas, i cadascú des de la seva modesta responsabilitat. En aquest sentit llanço un repte a tots aquells catalans que avui votarien 'sí' a la consulta: que treballin perquè 5 persones del seu entorn que estiguin indecises o que siguin contràries a la independència de Catalunya acabin votant 'sí' el 2014. A mi ja només me'n queden 4. Si ho fem serem imparables, o més ben dit, serem independents. I haurà pagat la pena.

Jordi Puigneró i Ferrer és tinent d'alcalde i vocal de l'executiva local i comarcal de CDC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Independencia sin lugar a dudas, pero con otro tipo de políticos. Quien me quiera entender ya me entiende.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 24/des/12


Sobretot Catalunya independent !!

Mariona Navarro. Enviat el 24/des/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.