La delegada del gobierno


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 28/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Era un poema veure la cara de la Sra. Llanos de Luna a la presa de possessió d'Artur Mas. Es veu que està empipada amb el resultat de les eleccions i el nou govern.

Això dels delegats del govern va retornant ràpidament cap al virregnat. En els primers anys de la democràcia el càrrec era discret i no donava la tabarra. Els ciutadans sovint no sabien ni qui era. Es tractava d'un personatge contractat pel govern de Madrid per manar la policia i l'ordre públic des de la discreció. Però, a poc a poc, amb l'ascens del PP, i sobretot amb el nomenament de la malaurada Sra. García Valdecasas, el càrrec va adquirir perfil polític novament. Així doncs, actualment és una persona, que sense haver estat escollida, i ocupant un càrrec tècnic, es permet de fer política.

Estimada Sra. Llanos, en democràcia, la política la fan els càrrecs electes, i la feina del dia a dia, els càrrecs tècnics. Potser a vostè li agradi tenir protagonisme polític, com el que tenien els virreis i posteriorment els Capitans Generals de Catalunya. Però recordi que els Virreis i els Capitans Generals representaven el rei d'Espanya durant la monarquia absolutista. Ara, se suposa que estem en un règim democràtic, i els nostres governants són escollits en unes eleccions. Així que si vol tenir més poder, guanyi les eleccions, i sinó mostris educada i respectuosa amb el seu president i el seu govern. Vull dir amb el de Catalunya, que és on vostè treballa.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.