El Congrés Nacional de Medi Ambient, un compromís per a Sant Cugat


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 5/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com ja és conegut durant el passat mes de desembre es van aprovar dues mocions en els plens de Sant Cugat i Rubí per a la protecció, rehabilitació i promoció de l'estany dels Alous.

ESCOLTA-HO

Aquestes mocions institucionals van ser promogudes per Un Altre Sant Cugat (UASC) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) dins del marc de col·laboració per tractar temes comuns a les dues ciutats. Tant o mes important ha estat també el treball i col·laboració d'entitats dedicades al medi ambient com son El Mussol de La Floresta i Cepna de Rubí.

Ara bé, tal com ja vaig esmentar durant la meva intervenció en el ple de Sant Cugat, l'aprovació d'aquestes dues mocions no és un punt final, tot el contrari, és l'inici del projecte i per tant ara toca treballar i que cada actor interpreti el seu paper.

En primer lloc els regidors de medi ambient de les dues ciutats han de fer efectives de forma coordinada totes les mesures perquè es compleixin els acords i compromisos que contemplava la moció. Tot això sense oblidar que la major part de l'estany i les seves rieres estan en el terme municipal de Sant Cugat.

El següent pas serà la constitució en els propers dies de la PLATAFORMA ALOUS per col·laborar i donar suport mediambiental als dos ajuntaments d'una banda i per l'altre fer un seguiment de l'execució. En definitiva que les dues mocions no quedin com a paper mullat o simplement arxivades a la carpeta de bones intencions.

Finalment vull recordar que Sant Cugat serà el 2013 la Capital de Ciutats Sostenibles i acollirà el Congrés Nacional de Medi Ambient. Esperem que arribat el moment ja puguem mostrar els primers treballs per a l'adequació i protecció de l'estany i les rieres dels Alous. Serà una immillorable oportunitat per mostrar a l'exterior el veritable compromís de Sant Cugat amb el medi ambient.

JAUME MASSANÉS és membre de la uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.